Máme nakročeno do multimediálna

3. prosince 2009

Před měsícem jsme na službě Lidé.cz spustili nové profily, které přináší mnoho nových funkcí a většinu z nich navrhli sami uživatelé.

Před námi stál úkol změnit bezbolestně největší součást sociální sítě v České republice a to tak, aby byla připravena k dalšímu rozvoji a novým funkcím. Změn byla celá řada a asi nejzásadnější a nejbolestnější bylo rozloučit se se všemi informacemi na jedné stránce. Nyní se se dá bez rolování stránky na konec přecházet do seznamu přátel, informací o uživateli nebo do fotogalerie či do složky s videi.

Vůbec největší změnou na nových profilech je fotogalerie a způsob prohlížení fotek. Tady jsme pro vás připravili moderní lightbox a zrychleno bylo i samotné vydávání fotek, největší bolest staré verze. Možnost otáčení fotek, přesouvání nebo vytváření uživatelských fotoalb je nyní již samozřejmostí a co teprve nahrát fotku o velikosti přes deset mega.

Co se týká videí, uživatelé je mohou na Profil přidávat nejen ze Stream.cz, ale i z YouTube a nebráníme se přidání dalších serverů embedující videa. O tom, že vás videa baví svědčí i fakt, že jste si jich za necelé tři týdny vložili do profilu téměř 300 tisíc. Chování uživatelů na sociálních sítích se za poslední dobu dost změnilo. Multimédia jsou nyní nedílnou součástí při práci s internetem a proto chceme uživatelům nyní i v budoucnu umožnit pohodlné používání všech těchto nástrojů. Na nových profilech je jednak usnadněná práce s fotografiemi, ale nově je nyní možnost nahrát MMSku rovnou do svého profilu. Do konce roku pak do profilů přidáme možnost audiovzkazů.


 
Profily jsou nyní postaveny tak, abychom na trendy v sociálních sítích reagovali okamžitě. Vidět jen na metr se nevyplácí a mnohdy je lepší vidět i za roh:-)


Martin

Sdílet na sítích