Najdi, co neznáš!

10. února 2010

Už pátý ročník soutěže je v plném proudu a nás těší větší a větší zájem školáků soutěžit o zajímavé ceny. Počet registrovaných družstev se letos vyšplhal na neuvěřitelných 2805, což je zhruba o 500 třídních družstev více než loni.

Cílem soutěže je naučit školáky vyhledávat potřebné informace na internetu, a tak v případě, že si žáci nevědí rady se soutěžní otázkou, mají možnost prokliknout na portál Seznam.cz, kde mohou správnou odpověď dohledat. Soutěžní otázky jsou z historie, přírodních věd, sportu, literatury, kultury a všeobecného přehledu, které nám zpracovala, jak již každoročně, vzdělávací společnost Scio s. r. o.

Letos se generálním partnerem soutěže stal Dell Computer s. r. o., vítězné družstvo tak získá vybavení počítačové učebny v hodnotě půl milionu korun, odměněno však bude i dalších 19 družstev z finálového kola a 15 družstev z dílčích kol. Krásné ceny do soutěže věnovali společnosti Crumpler Czech s. r. o.,  GMF Aquapark Prague, a. s. a Sprint Trading, s. r. o., tak se mají žáci na co těšit.

A kdo nás letošním ročníkem provází? Je to bláznivý profesor Sezam a jeho pes ;o)


Petra

Sdílet na sítích