Adresy pro celou Evropu

9. března 2010

Mapy.cz jsou tady s dalším velkým zlepšením pro uživatele: databáze pro hledání regionů a adres se rozšířila na celou Evropu.

Na našich mapách tedy nyní můžete hledat v celé Evropě nejen v názvech obcí a ulic, ale máme zde pro vás přichystané i názvy regionů, okrsků, spolkových zemí, provincií, prefektur, farností, hrabství, distriktů, autonomií, žup, vojvodství a všelijaké další rozmanité havěti, o jaké by člověk ani netušil, že se v Evropě vůbec vyskytuje.

Ve většině těchto lokalit dovedeme dokonce vyhledat i konkrétní číslo popisné a aby toho nebylo málo, vyhledáme vám v daném místě třeba nejbližší restauraci, ubytování, banku, či téměř cokoli jiného.

Máme toho, co hrdlo ráčí,  zkuste si sami…

V databázi nyní máme přes 5 milionů položek! Ač se to na první pohled nezdá, zahraniční názvy dost často kolidují s názvy českými a protože jsme službou pro české uživatele, nastavili jsme hledání tak, aby většinou preferovalo výsledky z ČR nad výsledky z ciziny.

Pro fanoušky našeho blogu ještě máme jeden tip pro úspěšné hledání: abyste v tom velkém množství názvů v naší databázi našli vždy to, co hledáte, zadejte do hledání dvě slova namísto  jednoho. Uvidíte, že výsledky budou mnohem uspokojivější. Kupříkladu hledáte-li obec Benátky v okrese Hradec Králové, zadejte “Benátky, Hradec” (nalezen 1 výsledek, ten správný), namísto pouhého “Benátky” (nalezeno 90 výsledků). Nebo hledáte-li ulici “Nádražní”, mapy nemůžou tušit, ve které z více než 100 nalezených obcí tuto ulici vlastně chcete najít, zkuste tedy zadat například “Nádražní, Litovel”.

 

Více také na blogu mapy.cz


Adam

Sdílet na sítích