Počítačovou učebnu veze Seznam.cz do Všerub u Plzně

16. dubna 2010

Pátý ročník soutěže Najdi, co neznáš! skončil 4. dubna vítězstvím žáků 8.A ze ZŠ ve Všerubech na plzeňsku. Počítačovou učebnu v hodnotě půl milionu korun jim zástupci Seznamu osobně předají v pátek 16. dubna. Na místě bude patronka soutěže Ewa Farna

Soutěž vyhlašuje česká portálová jednička Seznam.cz s jediným cílem – naučit žáky druhých stupňů základních škol a víceletých gymnázií efektivně hledat na Internetu. Během devíti týdnů odpovídají družstva na otázky ze všech společensko – vědních oborů. Pro postup do dalších kol je důležitá nejen správnost odpovědí, ale i rychlost hledání na Internetu.

 Do letošního ročníku se na http://najdi.seznam.cz/ přihlásilo nejvíce tříd v celé historii soutěže – ze všech regionů České republiky jich bylo celkem 2802. Do finálového kola soutěže se probojovalo 144 třídních týmů.

 „Otázky nebyly vždy jednoduché, proto jsme na všech spolupracovali s naším partnerem, společností Scio, s. r. o.,“ říká manažerka soutěže Petra Žihlová ze Seznamu. Celkem se v soutěži objevilo 104 otázek.

 Na soutěži se významně podíleli i další partneři, například společnost Dell Computer, která dodala počítače své značky jako hlavní výhru, do dílčích kol přispívaly drobnými dárky také společnosti Crumpler, Aquapalace Praha nebo Sprint Trading,

Hlavní výhru – počítače značky Dell v hodnotě půl milionu korun – poveze Seznam.cz v pátek 16. dubna na plzeňsko. Zasloužili se o ni žáci 8. A ze Základní školy ve Všerubech.  Překvapením pro ně nebudou jen počítače a další vybavení učebny, ale také osobní setkání s populární zpěvačkou Ewou Farnou. Ta se slavnostního předávání i navzdory probíhajícímu koncertnímu turné osobně zúčastní a výhru žákům 8. A předá. Na místě budou i zástupci společnosti Seznam.cz.

 „Děkujeme všem školám, učitelům a třídním týmům, kteří do toho šli s námi. Dali tomu hodně času i energie a tak doufáme, že se jim český Internet dostal správně pod kůži. Gratulujeme výhercům a už teď se těšíme na další ročník soutěže,“ uzavírá Rita Gabrielová, PR manažerka Seznam.cz.
 

Sdílet na sítích