Hlavní stránka Seznam.cz: s létem odlehčujeme!

21. července 2010

Nejnavštěvovanější stránka českého internetu www.seznam.cz obléká v těchto letních dnech novou odlehčenou verzi. U některých služeb se mění počet náhledů i odkazů.

Myšlenka odlehčovat obsah internetových stránek není na Seznam.cz nová. Jde o dlouhodobou snahu české portálové jedničky uspořádat stránky svých služeb – včetně vlastní  homepage – do přehledné a jednoduché podoby, kterou spolehlivě zvládne každý uživatel.

„Víme, že dnešní uživatelé čtou internet stále rychleji a tak se jim snažíme uspořádat informace na hlavní stránce jednoduše a přehledně,“ říká produktový manažer Seznamu Lukáš Kovač. „Zároveň je nechceme rozladit přílišnou změnou, proto není toto odlehčení homepage nijak razantní.“

Co se tedy opravdu mění?

Služby zůstávají na hlavní stránce Seznam.cz na tom místě, kde byly dosud. Uživatelsky oblíbené náhledy k titulkům zpráv na Novinky.cz, Sport.cz i Super.cz se nemění, jen u videoserveru Stream.cz se počet náhledů snižuje o dva. Super.cz zkracujeme o 1 článek. To povede k odlehčení levé části homepage.

U katalogu Firmy.cz se mění počet kategorií – snižuje se o celkem dvanáct odkazů. I tento box tedy výrazně „zhubne“ a tak se postará o zkrácení také pravé části homepage. Co se dále mění, to jsou Kurzy měn a Ceny paliva – opět se zkracují a dochází také k prohození boxů Horoskopy a Počasí.

Odlehčení na hlavní stránce Seznam.cz okamžitě zaregistrují ti uživatelé, kteří se na www.seznam.cz přihlašují, aniž by měli nastavenou vlastní verzi této stránky (skin, vlastní přidané zdroje apod.) a také ti, kteří navštěvují Seznam.cz bez předchozího přihlášení. Uživatelům, kteří si hlavní stránku Seznamu nastavili podle svého, se podoba Super.cz ani Stream.cz nezmění.

V prvním týdnu po nasazení bude v patičce označena hlavní stránka Seznam.cz jako testovací. V jeho průběhu se totiž bude vyhodnocovat chování uživatelů i měřené statistiky návštěvnosti. Na zásadní poznatky bude produktový tým později reagovat případnými dalšími úpravami.
 
Opravdu razantní změny se na hlavní stránce Seznam.cz odehrají v průběhu příštího roku. Produktový tým Seznamu připravuje trendovou proměnu hlavní stránky Seznam.cz tak, aby opět splnila misi české portálové jedničky – přinášet uživatelům užitečné, jednoduché a spolehlivé služby.
 
Srovnání předchozí a odlehčené verze hlavní stránky Seznam.cz.

Sdílet na sítích