Seznam v Opeře aneb třetí prohlížeč, kterým rychle najdete, co hledáte

12. července 2010

Nejrychlejší prohlížeč na světě pro počítače s Windows programy vyráží na český trh ve verzi 10.60 a poprvé také v barvách Seznamu. Instalovat si ji můžete z http://software.seznam.cz/

S oznámením nové verze Opery 10.60 přichází od jejího výrobce Opera Software lákavé superlativy: nejrychlejší prohlížeč na světě, nový design, prohlížení stránek bez uchovávání historie a další.  Důvodů k optimismu je však více: intuitivní způsob prohledávání, podpora pro uživatele s pomalejším připojením ve verzi Opera Turbo, ovládání pomocí gest myši. To byly důvody i pro vývojáře Seznamu, kteří tuto novou verzi prohlížeče – mnohdy přisuzovaného jen náročnějším uživatelům internetu – upravili pro širší uživatelský záběr v seznamáckém prostředí.

“Opera 10.60 nabízí o 50% větší rychlost než předchozí verze“, říká Rolf Assev, ředitel pro strategii Opera Software. "Jsme potěšeni, že můžeme poskytnout upravenou verzi nejrychlejšího prohlížeče na světě společnosti Seznam.cz, která se, stejně jako Opera software, zaměřuje na inovace a efektivitu.“ Její jednoduchost a intuitivní prohledávání nejvíce korespondují s produktovou filozofií české portálové jedničky.  Uspokojí i zvídavé – přidané speciality jako ovládání s pomocí gest myší, kdy se prohlížená stránka posouvá, zavírá nebo listuje a to bez jediného kliknutí na virtuální tlačítko dává opravdu zážitek z „jízdy“.

Podpora pro pomalejší připojení

Na ty, kteří stále ještě válčí s rychlostí internetového připojení, myslela Opera 10.60   s funkci Opera Turbo. V seznamácké úpravě najdete v ikonce tachometru. Naznačuje, že za těchto podmínek budete prohlížet 3 až 4 krát rychleji, než s jakýmkoliv jiným prohlížečem v daném připojení. Pokud ani to nezabere, je tu další pomocník: funkce vypnutí obrázků. Pro určenou chvíli (v kavárně,  přes pomalý modem) můžete prohledávat jen texty a datově náročné obrázky nechat na později.

Pro komorní příležitosti vám Opera 10.60 nabídne tzv. privátní hledání. Stránky se speciálním obsahem nearchivuje, takže jejich detekce ve vašem počítači nebude možná.

„Opera se díky unikátním funkcím, novému uživatelskému rozhraní a své rychlosti stává jedním z nejvíce atraktivních prohlížečů na trhu. To byl důvod, proč chceme tento unikátní uživatelský zážitek zprostředkovat i našim uživatelům“, říká Jaroslav Souček, produktový manažer Seznam.cz.

V sousedství dvou stávajících prohlížečů podporovaných Seznamem – Mozillou Firefox a Internet Explorerem – si Opera může získat větší pozornost, než jí dosud uživatelé českého internetu věnovali. Právě to je cílem české verze, dostupné už teď na stránkách Seznamu
zde                                                                        

Sdílet na sítích