Novinky.cz otevírají rubriku pro Vaše zprávy

26. srpna 2010

Zcela nová rubrika nejčtenějšího online zpravodajského serveru Novinky.cz je určena všem čtenářům, kteří chtějí přispívat zprávami ze svého regionu. Aktuální události zaznamenané očima veřejnosti jsou prvním celoplošným projektem na českém trhu.

Nejčtenější online zpravodajský server Novinky.cz oslovuje v těchto dnech své čtenáře s nabídkou pravidelně přispívat vlastními zprávami a fotografiemi z regionu. Může přitom jít o Českou republiku, ale i o zahraničí, kde řada čtenářů studuje nebo tráví služební pobyty.


Kritéria pro psaní

K tomu, aby Vaše zprávy splňovaly základní kritéria zpravodajských materiálů, vytvořila redakce Novinek speciální nápovědu, kde sumarizuje zásady pro výběr tématu, způsob psaní i výčet informací, které do článků nepatří. Pro zapojení do sítě regionálních přispěvatelů stačí čtenářům jednorázová registrace, kterou redakce během dvou až tří dnů korespondenčně potvrdí. Ti čtenáři, kteří už v současné době přispívají do diskusních fór, budou mít registraci usnadněnou emailem.
Rubrika je přístupná na adrese www.novinky.cz/vase-zpravy. Zájemci o zapojení do projektu mohou začít zde

Všechny články čtenářů budou před zveřejněním v redakci Novinek přečteny, případně ověřeny regionálním zpravodajem a posléze publikovány. Rychlost tohoto propojení přinese ve výsledku aktuálnější informace, než mají například regionální tištěné noviny, kde je obsah vytvářen redakčním způsobem a na omezeném prostoru konkrétního vydání.

Informace i cílená reklama

Vaše zprávy se tak mohou velmi rychle stát jedním z hlavních regionálních informačních kanálů pro širokou veřejnost. Příspěvky v něm mohou být zajímavé jak pro čtenáře, tak pro samotné autory – pod každou zprávou se bude zobrazovat krátký profil autora. A nakonec i pro podnikatele v regionu, protože Vaše zprávy může doprovázet bannerová nebo PPC reklama (Sklik) cílená na konkrétní region.

„Naším cílem je vytvořit pro Novinky.cz síť vlastních dobrovolných přispěvatelů, kteří hledají a píší autentické zprávy z měst, obcí i malých vesniček. Každý, kdo vnímá události ve svém okolí, má šanci být viděn na nejčtenějším online zpravodajském serveru“, vysvětluje Norbert Gulevič, produktový manažer Novinky.cz.

Do budoucna se Vaše zprávy budou ještě více obsahově proměňovat. Kromě textů a fotografií plánuje redakce zařazovat postupně také zpravodajská videa.

Sdílet na sítích