Obrázky.cz přidávají nové zdroje: Pixmac a Wikipedii

18. srpna 2010

Hledání v Obrázcích na Seznamu je nyní více interaktivní. Poprvé na internetu Obrázky.cz propojují vyhledaný obrázek s encyklopedickou informací. Obrázky je možné také zakoupit a to za ceny, které jsou nejnižší na českém trhu.

Službu pro vyhledávání v obrazových materiálech Obrázky.cz nasadila česká portálová jednička Seznam.cz poprvé v roce 2007. Dodavatelem obrazového obsahu se tehdy stala společnost Picsearch, světová dvojka v indexaci internetového obsahu. Tato společnost je i nadále hlavním partnerem služby.

 
Spolupráce s českým hráčem

 Obrázky.cz však začínají poprvé pracovat také s domácím hráčem, kterým je společnost Pixmac. Díky propojení na profesionální odborníky z trhu fotografií je tato rychle rostoucí fotobanka v současné době nejdostupnějším dodavatelem obrazového materiálu na českém trhu.

 „Za celou dobu naší existence rosteme. Neustále inovujeme a hledáme lepší řešení, která uživatelům zjednoduší práci a ušetří čas. Přestože je obor s fotografiemi mladý, tak náš uživatelský komfort a technologie už dávno předstihly většinu konkurence. Nabízíme dnes tak nejširší nabídku levných fotek na českém trhu,“ říká ředitel fotobanky Pixmac Vítězslav Válka.

Obrázky.cz proto nově vyhledávají také v této databázi a navíc přinášejí zcela nové možnosti pro další zpracování či využití obrázku. Bez nutnosti jakékoliv registrace nabízejí koupi obrázku, fotografie, či vektorové grafiky legálně s copyrightem a to za ceny, které patří k nejnižším na českém trhu.

 
Bonus ze světa – Wikipedie

Kromě Pixmac přidávají Obrázky.cz ještě další zdroj a to světovou internetovou Wikipedii. Jedinečným způsobem, který se na internetu objevuje vůbec poprvé, Obrázky.cz  propojují nalezený obrázek s jeho textovým popisem na Wikipedii. Tuto funkci mohou ocenit všichni ti, kteří využívají obrázky z internetu např. pro studijní účely.  

 
Změny v navigaci služby

Obrázky.cz mají v nové verzi ještě další zajímavé změny. Hlavní stránka služby nově ukazuje na nejhledanější obrázky neboli skokany. Nabízí také zajímavé tipy pro hledání, např. mapy, kreslené materiály, zvířata apod.

V samotném výsledku hledání je tu pak trendové vyhledávací menu v levé části stránky, které umožňuje volit v nových filtrech, např. podle velikosti, orientace (na výšku), barvy (černobílé) nebo dokonce vybírat i animace.

„Vyhledávání v obrázcích tvoří významnou část dotazů ve fulltextu Seznamu a tak věříme, že i nová verze Obrázky.cz bude pro naše uživatele hodně užitečná a práce s ní je bude bavit,“ říká Jaroslav Souček, produktový manažer Seznam.cz.


Sdílet na sítích