Pojďte s námi dělat Novinky

26. srpna 2010

Žádný zpravodajský server se neobejde bez čtenářů. Čtenáři však mohou pouze pasivně konzumovat obsah. Co jim umožnit, aby mohli obsah i sami tvořit? Takovou otázku jsme si před pár měsíci položili a tak vznikl projekt „Vaše zprávy“.

Smyslem tohoto projektu je umožnit uživatelům psát a publikovat regionální zprávy. Články budou publikovány v rubrice Vaše zprávy z regionů na zpravodajském serveru Novinky.cz.

V projektu Vaše zprávy jde především o zprávy z vašeho regionu. Může jít o zprávu, která má krajský význam, okresní význam, ale i zprávu, která se týká města či vesnice, ve které žijete. Zajímá nás, co se ve vašem regionu událo, nebo co se má stát. Věříme, že takové zprávy budou užitečné a zajímavé pro vaše spoluobčany. Více vám může napovědět článek O čem psát?.

V rubrice Vaše zprávy z regionů lze články vyfiltrovat dle požadovaného kraje nebo i konkrétního okresu. Obsahem rubriky budou také redakční články, ale většinu rubriky by měl tvořit obsah našich uživatelů. Příslušný autor-uživatel pak bude mít v každém svém článku medailonek (ten bude obsahovat jméno, příjmení, fotku a krátkou biografii). Samozřejmostí je podpora RSS – každý kraj, každý okres i každý autor má svůj RSS kanál. Ten si můžete například přidat na svou personalizovanou homepage Seznam.cz . Podporujeme také Web Slices.

Jak začít? Je to snadné. Stačí se korespondenčně zaregistrovat. Poté získáte přístup do uživatelského redakčního systému, ve kterém budete moci články vytvářet. Korespondenční registrace se nám osvědčila u názorového fóra (diskuse), a proto byla logickým řešením i pro projekt Vaše zprávy. Ti čtenáři, kteří už v současné době přispívají do názorových fór (jsou autorizovaní a nezablokovaní), budou mít registraci usnadněnou – nebudou muset čekat na zaslání kódu poštou (po vyplnění a odeslání registračního formuláře je redakce autorizuje „ručně“ a potvrzení jim přijde emailem).

Zmíněný uživatelský redakční systém je jednoduchý systém pro psaní článků. Do článku lze vložit i fotky. Zatím není možné přikládat videa, ale s touto možností v brzké době počítáme. U hotového článku může autor požádat o publikaci. Redakce článek posoudí a pokud neodporuje pravidlům a splňuje definici požadovaného obsahu, tak článek vypublikuje.

Kde tedy konkrétně začít? Ideálně na stránce www.novinky.cz/vase-zpravy/start. Tam si můžete prohlédnout video o projektu a dále pokračovat do podrobné nápovědy nebo se rovnou zaregistrovat.


Norbert

Sdílet na sítích