Seznam.cz QR čtečka – snadno a rychle k mobilnímu obsahu!

8. září 2010

Umíte číst QR kódy? Seznam.cz vám nabízí nový produkt Seznam.cz QR čtečku, kterou si už dnes máte možnost stáhnout zdarma.

Ve spolupráci se společností 3GVision, vedoucím světovým výrobcem technologického řešení pro skenování čárových kódů pro mobilní telefony, si můžete už dnes stáhnout čtečku zdarma.

Na základě této spolupráce nabízíme nový produkt Seznam.cz QR čtečku v plně české verzi. Stačí jen zadat ve Vašem mobilním prohlížeči adresu m.smobil.cz a zvolit z nabídky aplikací „Seznam.cz QR čtečka“. Dále jsme pro Vás připravili mobilní microsite s tématem QR kódů a již zmíněné čtečky včetně odkazu na stažení na adrese m.seznam.cz/qr.

Čtečka umožní zejména:

  • Skenování QR kódů, kódů Data Metrix, čárových kódů
  • Zobrazení odkazované web stránky bez vypisování URL (je nutné mít aktivní mobilní internet. data)
  • Zaslání ihned obsahu formou SMS nebo e-mailem
  • Uložení kontaktů ve formě vizitky
  • Okamžité volání na tel. číslo z kódu
  • Zaslání odkazu ke stažení aplikace Tvým přátelům
  • Automatickou aktualizaci aplikace

  Podporu, postup stažení a instalace včetně dalších informací k této aplikaci i qr kódech naleznete na webových stránkách Smobilu .

Co je QR kód a co s ním?

Technologie QR kód pochází z Japonska. QR kód je velice podobný čárovým kódům, které běžně naleznete na většině produktů v obchodech, ale QR kód obsahuje podstatně více informací.

 Jestliže chcete číst QR kódy, musíte mít mobilní telefon s fotoaparátem a nainstalovanou čtečku QR kódů. Pro prohlížení odkazů webových či mobilních stránek je nutností aktivované připojení k internetu.  Použití je pak velice snadné. Spustíte Seznam.cz QR čtečku ve svém telefonu, zaměříte fotoaparát na QR kód a na displeji se pak zobrazí obsah QR kódu.

S QR kódy se na Seznam.cz můžete již delší dobu setkat na serverech Sreality.cz a Firmy.cz, kde jsou QR kódy nástrojem rychlého přenosu webového obsahu (Inzeráty, podrobné kontakty firmy) přímo do Vašeho mobilu.

Pilsner fest

Společně   s kolegy z marketingu pro Vás připravujeme akce, kde se budete s QR kódy setkávat čím dál víc. Jedna taková akce proběhla  už během tohoto víkendu 27.8.-28.8.2010 v Plzni (Pilsnerfest 2010), kde jsme ve spolupráci s Pilsner Urquell rozmístili po areálu festivalu Bluetooth moduly, ze kterých bylo možno si stáhnout naší QR čtečku a další s QR kódy spojené zábavné hry (samolepky QR kódů aj.). Na tuto možnost upozorňovaly velké makety mobilu (viz. obrázek) a hezké hostesky v barvách Seznam.cz, které návštěvníkům ukazovaly jak se se čtečkou pracuje.   K této akci jsme připravili speciální microsite m.pilsnerfest.seznam.cz a web stránku , kde se návštěvníci dozvěděli vše podstatné o festivalu a i novinkách ohledně QR kódů, kterou jsme připravili.


Jirka

Sdílet na sítích