Aplikace Mapy.cz přistála ve vašich telefonech

4. ledna 2011

Běžné věci jako vyhledávání, práce s mapou, plánování apod. nepotřebují více rozebírat nebo komentovat. Rádi bychom ale upozornili na některé maličkosti, které vám mohou práci zpříjemnit a které jste možná na první pohled nepostřehli.

Zatím jen pro iPhone

Aplikaci vám v tento moment nabídneme pouze pro telefony Apple iPhone. Na verzi pro dotykový Symbian či telefony se systémem Android ještě stále pracujeme. Sledujte náš blog, abyste o vydání aplikace věděli jako první.

Rotace mapy dle vestavěného kompasu

Tlačítko “Moje poloha” vlevo dole vám na mapě ukáže vaši polohu, případně na hlavní obrazovce aktualizuje nalezené body zájmu ve vašem okolí. Pokud na mapě toto tlačítko znovu zmáčknete, dostanete se do režimu „kompas“, kdy se mapa natáčí společně s vámi. Na mapě tedy vidíte, jakým směrem se zrovna díváte (tedy pokud se díváte stejným směrem, jako máte svůj telefon).

Volné zoomování

Místo omezení se na jednotlivé úrovně přiblížení tak jako to znáte ze služby Mapy.cz jsme zvolili cestu možnosti volného přibližování a oddalování prsty. Je tedy možné se s mapou dostat i do tzv. “mezi zoomu” kdy se jeden zoom zvětšuje/zmenšuje tak dlouho dokud se nedostane na úroveň velikosti zoomu následujícího/předchozího. Výhodou je pohodlnější práce s mapou, neztrácíte kontext, nejste omezování určitým pohledem. Nevýhodou je, že v jistých momentech se vám může mapa zdát hodně rozmazaná.

TIP: pro pohyb na mapě můžete místo prstů použít i poklepání jedním prstem pro přiblížení nebo dotyk dvěma prsty pro oddálení.

“Co je v tomto okolí”

Pokud jste na mapě slouží přepínač “Výpis” k tomu, aby vám ukázal co se na vybraném místě nachází. Tímto způsobem se můžete na mapě dostat na libovolné místo a nechat si zobrazit zastávky, bankomaty, restaurace a další body zájmu právě z tohoto okolí. Zpět se na body zájmu z vašeho okolí dostanete stisknutím tlačítka “Moje poloha”.

Více tipů najdete na našem mobilním blogu »

Lukáš Pulda
Lukáš

Sdílet na sítích