Patronem Najdi, co neznáš! pro rok 2011 je skupina Kryštof

24. ledna 2011

Dnes, v pondělí 24. ledna, startuje v pořadí již šestý ročník oblíbené soutěže v hledání s názvem Najdi, co neznáš!. Žáci základních škol a víceletých gymnázií soutěží o počítačovou učebnu za více jak 600 000 Kč. Patronem je skupina Kryštof.

Seznam.cz vyhlašuje již šestý ročník soutěže Najdi, co neznáš!. Letošním hlavním motivem dětské soutěže je pes Krasty a jeho objevování vesmíru. Cílem soutěže je naučit žáky druhých stupňů základních škol a víceletých gymnázií efektivně pracovat s vyhledáváním na internetu. Třídní družstva mají za úkol správně odpovědět na otázky sestavené vzdělávací společností Scio.cz, s.r.o. Otázky vychází ze všech společensko – vědních oborů.

Do letošního již šestého ročníku soutěže se na http://najdi.seznam.cz přihlásilo už 1350 třídních družstev. Registrace probíhá i v prvním týdnu soutěže a končí 1. 2. 2011. Družstva, která se ještě nestihla zaregistrovat, mají proto ještě pořád příležitost. Soutěžit mohou jen třídní kolektivy, nikoliv jednotlivci, a tak se řada škol v minulosti rozhodla využít soutěž jako doplněk učiva Informatiky.

NCN

V loňském ročníku soutěžilo celkem 2802 družstev a výhra v podobě počítačové učebny v hodnotě 500  tisíc korun putovala do základní školy ve Všerubech u Plzně. Ceny předala dětem patronka pátého ročníku soutěže Ewa Farná. Patronem letošního ročníku je skupina Kryštof. „Přeji všem družstvům jen správné odpovědi a hodně štěstí v soutěži Najdi, co neznáš!. Moc se těším na setkání s vítězi,“ vzkazuje všem soutěžícím Richard Krajčo.

Možnost vyhrát počítačovou učebnu pro svou školu je pro děti velkou motivací. I letos bude kompletní vybavení počítačové učebny tou nejlákavější cenou. Díky hlavnímu partnerovi soutěže, společnosti Dell, to budou počítače této světové značky v celkové hodnotě 600 tisíc korun. Odměny však čekají na děti i v dílčích kolech soutěže. Seznam.cz a další partneři jako Aquapalace Praha, internetový obchod Catgang.cz, Rafting Morava spolu s lanovým centrem Proud, Chupa Chups, Bontonfilm s jeho internetovým obchodem Film4U.cz nebo Sprint Trading, připravili mnoho zajímavých dárků. Podmínkou k jejich získání bude mimimálně 75% správně zodpovězených otázek a to pro prvních pět nejrychlejších týmů.

Soutěž končí 5. dubna 2011 a do doby čeká všechny týmy spousta soutěžních úkolů. Opravdovým vítězem může být jen jeden tým. Kdo jím bude? Na to už musí odpovědět jednotlivé soutěžní týmy, které se od pondělí 24. ledna pouští na stránkách http://najdi.seznam.cz do boje.

Veronika Rozumková
PR specialista, Seznam.cz

Sdílet na sítích