Březnovými skokany internetu jsou dotazy na sčítání, Česká Miss a Japonsko

4. dubna 2011

Březen byl měsícem poměrně výrazných událostí. Ty se samozřejmě propsaly i do reportu českého internetu, který každý měsíc přináší Seznam.cz. Co tedy v březnu zaujalo uživatele v ČR, a co zabodovalo v rámci jednotlivých regionů?

Na adrese http://seznam.skokanu.sweb.cz přinášíme report největších skokanů internetu za uplynulý měsíc březen. Absolutním vítězem březnových skokanů je „Sčítání lidu, domů a bytů“, které obsadilo první místo ve všech regionech, tak i v celé ČR. Lidé hledali jak informace o sčítání jako takovém, tak i samotné formuláře. Velký zájem uživatelé projevili o volbu České Miss 2011 včetně informací o vítězce, kterou se stala Jitka Nováčková. Tragické události v Japonsku, a následné potíže v jaderné elektrárně Fukušima, se do reportu zapsaly bohužel také velmi citelně.

Favoritem ve hledání se rovněž pro uživatele stala nově spuštěný televizní kanál Prima Love. Z televizních pořadů pak v měsíci březen nejvíce narostl zájem o Farmář hledá ženu a Šéfka, vysílané Televizí Prima, novácké Babicovy dobroty se z hlediska zájmu uživatelů propsaly na třetí místo.

Skokani - Screenshot

První tři kategorie právě vidíte. Kompletní seznam skokanů v hledání najdete v celém reportu (http://seznam.skokanu.sweb.cz). V kategoriích Praktické dotazy, Akce, Komerční produkty, Komerční firmy, TV pořady a filmy, Osobnosti, Události a kauzy, je uvedena vždy první desítka témat, která za uplynulý měsíc zahýbala českým internetem. Zároveň můžete sledovat i lokálně specifikované skokany, podle jednotlivých krajů. Je možné tak porovnat, jak se v různých krajích liší zájem lidí o určitá témata.

Pozn:
Nejedná se o seznam nejhledanějších dotazů za uplynulý měsíc, ale o dotazy, které byly v daný měsíc pro lidi nejzajímavější. V reportu jsou zachyceny dotazy, které byly v daném měsíci hledány mnohonásobně více, než tomu bylo v předchozím období. Takovým dotazům říkáme skokani. Může se tedy jednat i o dotazy, které odráží pouze krátkodobý, avšak silný zájem. Pořadí v kategorii odráží míru zájmu uživatelů o daný dotaz.

Veronika Rozumková Roman Dušek
Veronika & Roman

Sdílet na sítích