Čeká nás „Jarní úklid na Sauto.cz“

28. dubna 2011

Chceme, aby na Sauto.cz našel uživatel vždy ty správné informace, které zrovna hledá, a do maximální možné míry zajistit jejich věrohodnost. Proto jsme se rozhodli pro akci, kterou jsme si pracovně nazvali „Jarní úklid na Sauto.cz“.

Již delší dobu se na Sauto.cz snažíme vypořádat s možným zneužitím dvojích cen. Tedy se situací, kdy je místo ceny v hotovosti uvedena cena jiná, např. cena za leasing nebo odstupné, která je pochopitelně nižší. Vzhledem k tomu, že při řazení inzerátů zohledňujeme cenu za hotovost ve vzestupném směru, jsou bohužel takové inzeráty ve výpisu zvýhodněné. Takové jednání je ale v rozporu se smluvními podmínkami Sauto.cz. S hříšníky jsme se snažili domluvit po dobrém, ale i přesto se o uvedení nepřesné ceny někteří nadále pokouší.

Abychom umožnili všem našim klientům spravedlivé a rovné podmínky inzerce, a předešli klamání našich uživatelů, rozhodli jsme se od 9. 5. 2011 pro „Jarní úklid na Sauto.cz“. Od tohoto data mají všichni klienti Sauto.cz povinnost uvádět ceny správně, tzn. základní cenou zůstává „cena za hotovost“. V případě, že je možné auto koupit na leasing, se tato cena vyplňuje do pole „cena na leasing“. Klienti, kteří i po tomto datu „jarního úklidu“ nebudou uvádět ceny svých vozů správně, budou penalizováni a jejich inzerce okamžitě mazána. V případě opakovaného porušení tohoto pravidla bude s daným klientem ukončena spolupráce.

Sauto - screenshot

Aby byli naši uživatelé ochotni pomoci s „Jarním úklidem na Sauto.cz“, mají také možnost zapojit se do něj. Do formuláře pro nahlášení závadného inzerátu přibude nově i možnost označit pole „Cena na leasing v ceně za hotovost“ (viz obr.). Takto nahlášený inzerát prověříme a podle našich zjištění inzerát smažeme, případně upravíme tak, aby již nemuselo docházet k nejasnostem.

U inzerátů, které kvůli nastavenému vlastnímu designu prodejce nemají tlačítko pro nahlašování závadného inzerátu, je možné inzerát porušující pravidla nahlásit rovnou administrátorům na podvody@sauto.cz.

Roman Sterly
Bára

Sdílet na sítích