Je to tady, můžete začít stahovat aplikaci Novinky.cz pro iPhone

29. dubna 2011

Novinky.cz pro iPhone jsme chtěli připravit v trochu jiném stylu, než je u zpravodajských aplikací běžné. Začali jsme tím, že jsme přemýšleli o tom, kdy vlastně máme chuť číst zprávy. Shodli jsme se na tom, že to jsou především momenty volného času.

A to je právě ono – Mám chvilku času? Pořád se něco děje, tak proč se nepodívat, co se děje právě teď. Aplikaci jsme maximálně zjednodušili. Neobsahuje žádné složité nastavení ani vybírání kategorií. Celá aplikace je postavena na tom, že ji spustíte a čtete články seřazené jednoduše dle času vydání.

Novinky.cz pro iPhone - screenshot

Zprávy v nové aplikaci jsou zobrazeny ve stejném znění jako na webu, ale pro zachování jednoduchosti a přehlednosti zobrazujeme rubriku „Stalo se“. Aplikace má usnadnit přístup k těm nejaktuálnějším informacím. Právě proto jsme se zaměřili výhradně na tu rubriku, díky které vám žádná čerstvá a důležitá zpráva neunikne. Určitě nechceme suplovat plnohodnotnou webovou verzi se všemi rubrikami. Pokud se prostřednictvím mobilního telefonu chcete podívat i na ostatní rubriky, máte stále k dispozici mobilní verzi Novinky.cz na adrese m.novinky.cz.

Jak na aplikaci snadno a rychle?

1. Aplikace po startu zobrazí nejaktuálnější článek.

2. Pohybem doprava se dostáváte na články starší.

3. Pohybem doleva vidíte přehled toho, co jste si již přečetli a toho co ještě k přečtení čeká.

4. Pohybem a táhnutím ve směru od shora dolů si načtete nejaktuálnější zprávy (z novinek znáte jako “Stalo se”).

Aplikace je samoz. zdarma a najdete ji v App Store pod názvem Novinky.cz.

Pulda

Pozornost si zaslouží především realizační tým a autoři myšlenky: Karel Pětruchno, Josef Šíma, Petr Král, Michal Acler, všichni testeři ze Seznamu, kteří přispěli svými názory a v neposlední řadě programátoři spol. Zentity

Sdílet na sítích