Známe nejoblíbenější sklep Pálavy!

21. dubna 2011

Víkendový Festival otevřených sklepů nám přinesl mnoho zážitků. Nejen nám, ale také 1600 návštěvníkům festivalu. Známe 5 nejoblíbenějších vinařů a sklípků, které hlasováním vybrali právě účastníci festivalu. Soutěž o nejlepší sklep je za námi.

O víkendu jsme na základě hlasování pomocí QR kódů zjistili společně s návštěvníky jarního Festivalu otevřených sklepů, který vinař je nejoblíbenější i kde se návštěvníkům nejvíce líbilo. Pořadí je následující.

Moravčíkova vína – Horní Věstonice
Stanislav Málek – Popice
Reisten s.r.o. – Pavlov
Rodinné vinařství Žídek – Popice
Václavovy vinné sklepy – Přibice – Host Pavlov

Nyní už tedy víme, které sklepy byly návštěvníky prostřednictvím hlasováním s QR kódy oceněny jako nejoblíbenější sklepy jarního Festivalu otevřených sklepů. Známe i deset výherců, kteří se do hlasování o nejoblíbenější sklípek pomocí QR kódů zapojili. Výhercům posíláme letní balíček. Najdou v něm vstupenku na letní Festival otevřených sklepů, lahev vína a tematický balíček od Seznamu.

Návštěvníci Festivalu měli možnost hlasovat jednak o nejoblíbenějšího vinaře se společností Seznam.cz. Mohli se také zapojit do ankety nazvané Šampion vín. Ta probíhala prostřednictvím hlasovacích lístků, které návštěvníci mohli odevzdávat u kteréhokoliv vinaře. Vyhodnocování ankety stále probíhá, ale již příští týden budeme znát Šampiona vín jarního Festivalu otevřených sklepů. Těší nás, že se obě ankety setkaly s velkým ohlasem a pro letní festival v Modrých horách s nimi opět počítáme,“ řekl Martin Gillár z Nadace Partnerství, která festival pořádá.

Tým Seznam.cz se na Vás bude těšit na letním festivalu, kde na nás čeká spousta dalších příjemných zážitků.

Pěti nejoblíbenějším vinařům festivalu jsme položili několik otázek. Vybíráme pro Vás to nejlepší z jejich odpovědí.

Moravčíkova vína  – Vladislav Moravčík – Horní Věstonice, rodinné vinařství založené v roce 1997.
 „Během víkendu jsme stihli provést našim sklepem celkem 30 skupin. Návštěvníky nejvíce zajímala naše technologie i původ hroznů. Nejoblíbenějším vínem byla Pálava Výběr z hroznů 2009. Otevřeli jsme pro návštěvníky festivalu celkem 115 lahví, takže se jen u nás vypilo 80 litrů vína. Chtěl bych poděkovat organizátorům Festivalu otevřených sklepů, že tato akce měla úroveň. Také mě potěšilo, že krásně navazovaly všechny spoje a návštěvníci byli střízliví a zajímali se o vinnou tématiku,“ uvedl pan Moravčík.

Stanislav Málek – Popice, Vína Stanislava Málka vynesla vína až na tabule Pražského hradu.
Návštěvníky zaujal hlavně synův výklad. Také se zajímali, kdo jsme, co děláme i náš 300let starý degustační sklep, který jsme před dvěma lety rekonstruovali. Nejoblíbenější a neprodávanějším vínem byla Pálava. Návštěvníkům jsme celkem otevřeli asi 90 lahví vína. Chtěli bychom poděkovat návštěvníkům, že navštívili i nás drobné vinaře. Všem bych rád vzkázal, aby i nadále zůstali našemu vínu věrni,“ řekl pan Málek.

Reisten s.r.o. – Pavlov, založen v roce 1999 Radomírem Neprašem a jeho přáteli
Festival otevřených sklepů je úžasná akce, ale je důležité taky říct, že lidé mohou kdykoliv přijet, posedět a vychutnat si naše vína. Během Festivalu jsme ochutnávku měli rozdělenu. Nabízeli jsme k ochutnání i archivní vína – otevřeli jsme 34 archivních lahví. Mezi nimi byl největší zájem o Ryzlink Rýnský 2003 polosladké. V rámci Festivalu otevřených sklepů bylo nejoblíbenějším vínem naše vlajkové víno MAIDENBURG 2008. Celkem jsme otevřeli 100 lahví vína k degustaci,“ uvedl pan PhDr. Martin Procházka, z vinařství Reisten a dodává: „Návštěvníci se hodně ptali na to, co to je mineralita vína a mnozí to u nás zjistili poprvé. Pak je zajímalo, jak se mineralita do vína dostává a byli překvapeni, že je to nejen díky unikátní Pálavské půdě, ale i přístupem a postupem při výrobě vína.

Rodinné vinařství Žídek – Popice – pan Rudolf Žídek, Rodinné vinařství navázalo na 50letou tradici v roce 1996.
Návštěvníci se u nás zajímali o plnost, hustotu a chuť našich vín, mezi kterými jim nejvíce chutnala Pálava. Celkem jsme otevřeli 90 lahví vína. Naše hosty také zaujalo to, že víno, jak se u nás říká, má tělo,“ uvedl pan Žídek  

Václavovy vinné sklepy – Přibice – Host Pavlova, Mladé rodinné vinařství vybudované od základu panem Valáškem.
Nejvíce návštěvníkům chutnalo Rulandské šedé 2010. Zajímali se o chuť vína i jeho vůni. Také se ptali na původ hroznů. Během Festivalu jsme otevřeli více jak 130 lahví vína,“ řekl pan Václav Valášek a dodal: „Festival otevřených sklepů se nám velice líbil. A popravdě nás překvapilo, že se k nám lidé vraceli. Jsem malovinař a jsme rád, že jsem se v Pavlově neztratil.


Jana

Sdílet na sítích