Nový Slovník na Seznamu má svou BETU

20. května 2011

Nasadili jsme BETA verzi nového Slovníku. Je tam spousta změn, z nichž největší je obsah samotný – díky novým datům můžete rychleji a rozhodně i mnohem snadnější cestou najít správný překlad hledaného slova.

Nový slovník zobrazuje u většiny významů i další informace, které pomáhají vybrat ten správný překlad. Jelikož každé slovo může mít i několik odlišných významů, chceme zjednodušit orientaci mezi nimi. Volba toho správného výrazu, který zrovna potřebujeme, by měla být s novým Slovníkem mnohem snazší. Proto jsou součástí nového Slovníku i příklady použiti u významu, které vám pomohou používat slova ve správných situacích. U nepravidelných slov jsou uvedené i slovní tvary.

Dále přibyl anglický výkladový slovník, který je určen uživatelům s aspoň mírně pokročilou znalosti angličtiny. Výkladový slovník podpoří růst slovní zásoby a pomůže při studiu angličtiny.

A aby toho nebylo málo, přidali jsme i zajímavé funkce, jako „moje slovíčka“ a „procvičování“. Většina lidí vynakládá značné úsilí na neustálé zlepšování svých znalostí cizího jazyka. Právě procvičovaní slovíček proto může přijít vhod. Slovíčka se můžete učit buď z několika předem nabídnutých témat, nebo na základě vašich vlastních preferencí a svého osobního nastavení toho, co právě chcete procvičovat.

Nový slovník si zaslouží i nový kabát, proto jsme upravili grafiku. Všechny tyto změny jsou reakcí na podněty našich uživatel. Nyní máte si novinky otestovat. Váš názor na nový Slovník je pro nás zajímá a těšíme se na něj. Vaše nápady, připomínky a názory nám můžete sdělit prostřednictvím fóra na Lidé.cz.

Beta.slovnik.seznam.cz chceme využít k testovaní služby a získání zpětné vazby od vás, našich uživatelů. Na základě zpětné vazby budeme službu ještě dále upravovat, aby její využití bylo pro vás co nejpohodlnější.

Alexander Semerenko
Alex

Sdílet na sítích