SeznamBot 3.0 Beta

12. května 2011

Nový Robot Seznamu je v testovacím provozu

Práce na novém robotovi pokročily do té míry, že je schopen stejně nebo lépe indexovat stránky na českém internetu. V tuto chvíli robot přechází do Beta provozu, a čeká nás závěrečná fáze ladění. To, co nyní vidíte v testu, na http://searchtest.seznam.cz je kompletní výdejová databáze seřazená pomocí prvotní upravené sady vah. Nyní nás čeká ještě je trochu upravit a doladit. Až budeme s výsledky hledání spokojeni, nový SeznamBot nadobro nahradí svého předchůdce.

Žádáme o vaše konstruktivní připomínky k pořadí stránek vzhledem ke konkrétním dotazům. Opět nejsme schopni odpovídat jednotlivě zde v komentářích. Ale všechny závažné reporty vyhodnotíme a zohledníme při nastavování vah.

Zajímá nás především chybné pořadí výsledků na navigační dotazy. Tj. dotazy mířící na jednu konkrétní stránku, nejčastěji HP webu. Pokud naleznete nesprávné pořadí stránek na konkrétní navigační dotaz, dejte nám prosím vědět.

Nereportujte zbytečně nesprávné pořadí informačních a transakčních dotazů (např. dotaz „objem válce“, „hodinky“ apod.) Zde mají velký vliv subjektivní preference uživatelů. Správné pořadí výsledků na tyto informační dotazy nelze určit přesně, rozdíly mezi jednotlivými stránkami jsou velmi malé. (Všechny stránky s matematickými vzorečky se na 1. stranu výsledků vejít nemohou, stejně jako všechny eshopy prodávající hodinky).

Za vaše podnětné připomínky předem díky.

Sdílet na sítích