Smobil hlásí více než 600 000 spuštění LBS aplikací Mapy.cz

4. května 2011

To, že Seznam.cz nabízí více než 21 mobilních služeb, není žádným tajemstvím. Nepřekvapí ani trend postupného růstu jejich využívání. Ale čísla ze stahování a používanosti mobilních aplikací, které Smobil.cz neustále připravuje, …

…jsou na české prostředí opravdu úctyhodná. Například LBS Mapy.cz již byly spuštěny více než 600 000krát!

Každým rokem roste počet lidí, kteří používají internet v mobilu, a s tím roste i počet navštívených mobilních služeb. Zatímco v březnu 2010 podle interních statistik Seznamu navštívilo naše mobilní služby o něco více než 12 milionů českých majitelů telefonů, v letošním březnu už to bylo více než 26 milionů. A pokud máte rádi čísla přesahující stovky miliónů, tak jen pro představu uveďme, že PV jsou více než čtyřnásobkem návštěv. Asi nepřekvapí, že mobilní služby Seznamu nejvíce využívají majitelé iPhonů. Následováni jsou majiteli Nokií 5230 a pak Samsungáři s 5230 (vycházím z dubnových interních statistik Seznamu). Mobilní internetové stránky tedy již nejsou jen chudým příbuzným klasického užívání internetu.

Smobil.cz ale nejsou jen mobilní verze stránek služeb, ale i mobilní aplikace. Momentálně jich Seznam nabízí 7, a to pro platformy iOS, Android a Symbian, v přípravě je příprava aplikací i pro Windows Phone. Nejznámější a nejvyužívanější jsou LBS Mapy.cz. Jako první si je mohli stáhnout a začít používat majitelé iPhonů, a to na konci prosince 2010. Stáhlo si je už 42 000 iPhonářů! Majitelé telefonů se Symbian touch si od února letošního roku si LBS Mapy.cz stáhli již téměř 26 000krát. Nejnovější verze map pro Androidy, která je dostupná od začátku dubna, již přesáhla 9,5 tisíce stažení. Celkem je tedy v mobilních telefonech českých uživatelů staženo přes 77 000 LBS aplikací Mapy.cz a Češi je použili již více než 600 000krát!

Smobil aplikace

Nejžhavější novinkou, kterou Seznam.cz do App Storu nasadil, je aplikace Novinky.cz. Za šest dní si ji stáhlo už 5 200 lidí a zobrazilo si ji 7 500 lidí. V Novinkách pro iPhone už si Češi přečetli více než 137 000 článků!

Seznam a jeho mobilní tým samozřejmě pracují na dalších aplikacích – nejen na LBS mapách pro další platformy, ale i na rozvoji stávajících mobilních služeb.

Všechny naše mobilní aplikace můžete stahovat z webu http://www.smobil.cz.

Ivan MikulaIrena Zatloukalová
Ivan & Irena

Sdílet na sítích