Česko pod palcem – velká letní cestovatelská hra s aplikací Mapy.cz a dobrodruhem Tondou Jonášem

23. června 2011

Léto máme na krku a nápadů na výlety buďto málo nebo moc. Co s tím? Přidejte se k Tondovi Jonášovi a vyhrajte za cestování po zajímavých místech ČR skvělé ceny.

Aplikace Mapy.cz pokrývá většinu typů mobilů v ČR. Od ledna je dostupná pro iPhony a od června se díky uvedení verze pro Symbian, který používá majorita přístrojů Nokia, může používat v přibližně 80 % telefonů v ČR. Protože věříme, že všichni nadšenci už aplikaci mají, tak jsme pro a ně a také pro nové uživatele, kteří zatím ani netuší, jak užitečný jejich telefon umí být, připravili letní hru Česko pod palcem.

Hlavní postavou je Tonda Jonáš. Je to takový prototyp člověka zvaného „Američan z Vysočan“. Cestovatel, dobrodruh, všeználek a všudybyl. Spíš než v exotických destinacích ale tráví dovolenou v tuzemsku. Hráči naopak mají skvělou motivaci se účastnit právě kvůli hlavním cenám –  voucherům na zájezdy od partnera soutěže Firo Tour. Další lákadla jsou foťáky od FotoŠkoda, skútry od Hondy a telefony od LG.

Šanci vyhrát má každý, kdo má v telefonu aplikaci Mapy.cz a vydá se s ní po bodech zájmu, kterých bude po ČR něco kolem tisíce. V aplikaci se objevují body zájmu pod tlačítkem výpis. Soutěžní body pro sběr bodů budou během léta vždy na prvním místě. Když se tedy dobrodruh dostane do blízkosti vybraného bodu, může po přihlášení do svého profilu ve hře inkasovat body za návštěvu místa. Hned je také může multiplikovat pomocí správné odpovědi na vědomostní dotaz související s navštíveným místem. Zvýhodněné bodové hodnocení je třeba i za sběr odznaků (určitý počet kusů bodů, které mají nějakou souvislost nebo jsou navštíveny během daného času nebo prostoru) nebo za přizvání dalších hráčů do hry nebo dešifrování QR kódu. Každý herní týden, který je od pátku do čtvrtka následujícího týdne, budou odměněni nejpilnější a nejchytřejší dobrodruzi. V tzv. Grand Prix se při ukončení hry, které bude 1. 9. 2011, porovnají konta všech hráčů a 13 hráčů s nejvyšším počtem bodů vyhrává.

Hra kromě mobilní aplikace Mapy.cz  má svoji webovou stránku http://www.ceskopodpalcem.cz, kde jsou informativní a instruktážní videa, webové Mapy.cz s přehledným rozložením bodů zájmu na mapě ČR a další informace o hře. Tondu Jonáše uslyšíte v rádiu, uvidíte na síti laviček AdNet a Bigboardech a zřejmě dopadne kooperace s letním pořadem ČT – Výletníci.

„Hele, léto je o zábavě, dobrodružství a cestování. Bez aplikace mapy.cz není léto!“
Tonda Jonáš

Martin Šámal
Martin

Sdílet na sítích