Magazín ProŽeny.cz jsme oblékli do nového kabátu

6. června 2011

Dlouhodobě nejnavštěvovanější ženský server v České republice, online magazín ProŽeny.cz se s prvním červnovým dnem dočkal modernějšího vzhledu, celkového zpřehlednění, a hlavně balíčku zcela nových funkcí.

Denně na naše stránky ProŽeny.cz zavítá v průměru více než 200 tisíc unikátních uživatelů. Řekli jsme si, že bychom pro ně po necelých třech letech fungování na trhu měli stránky vylepšit – provést facelift a web celkově zpřehlednit. Jde vlastně o jakýsi jarní úklid šatníku. Staré kousky vyhodíte, ty osvědčené vylepšíte, a na novou sezonu nezapomenete přikoupit ani pár žhavých novinek.

Nejvýraznější změnou prošla hlavní stránka. Dříve jsme používali teaser s osmi různými články, které se ve stejných intervalech střídaly. Nyní jsme se rozhodli vydat trochu jinou cestou, která je bližší magazínu jako takovému. Naší homepage dominuje jeden hlavní velký „článek dne“, který doplňují další aktuální články, rozmístěné v šesti níže umístěných rubrikách. Pod hlavním článkem lze nově nalézt i upoutávky na aktuální soutěže.

Naprostou novinkou je sekce Nákupní rádce. V ní budou redaktoři magazínu pravidelně doporučovat konkrétní výrobky, vždy z určité oblasti. Chybět nebudou různé módní doplňky, pomůcky do kuchyně, novinky z oblasti zdraví a životního stylu, tipy na vybavení interiérů a podobně. Samozřejmostí jsou fotky, popis výrobků i cena.

Atraktivnější podobu mají nyní i samotné články. Vedle samotného vzhledu přibylo desetistupňové ohodnocení článku, nové vizitky redaktorek a redaktorů a možná poněkud nezvyklé statické boxy v levém sloupci. Dříve nevyužité místo tak budou vyplňovat upoutávky na webové poradny, nebo zkušenosti redaktorů týkající se tématu článku. Nové místo v podobě boxu na homepage dostaly i komentáře sloupkařů Veroniky Žilkové, Pavla Trnky a nově Evy Marvan. Při grafických a funkčních úpravách se nezapomnělo ani na uživatelsky oblíbené části serveru, jako jsou Deníčky, diskusní fóra, čtenářské recepty, soutěže nebo chat.

A pokud jste ještě neslyšeli nový rádiový spot, můžete to právě napravit.

Andrea Medňanská
Andrea

Sdílet na sítích