Máme nový slovník – podobou i obsahem

29. června 2011

Právě dnes jsme nasadili nový Seznam slovník. Obsah nově dodává společnost Lingea, která má dlouhodobé zkušenosti s vydáváním klasických tištěných slovníků. Upravili jsme ale i design a přidali nové funkce!

Novou spolupráci se společností Lingea pozná každý uživatel i podle toho, že nyní na našem slovníku, podobně jako v jeho papírové verzi, najde vedle samotných překladů i další podstatné informace pro pochopení významu daného slova. Uživatelé jistě ocení výpis předložek, pádů nebo slovních druhů, které ve staré verzi našeho slovníku nebyly. Přidali jsme prostě ony „velké maličkostí“, které zajistí, že korektně použijete správný význam například při psáni dopisu v cizím jazyce. Příklady použití a vysvětlení významu zase zajistí, že správně přeložíte slovo dle kontextu a tak bez problému pochopíte, o čem je řeč. Rovnou vám také ukážeme například výjimky tvarů u nepravidelných sloves. Vše najdete snadno a přehledně u výpisu daného slovíčka.

Nový ale není jen obsah, tedy data, která ve slovníku najdete. V novém slovníku jsme vylepšili i vyhledávání, respektive zadávání slov. Nyní můžete hledat obousměrně, nemusíte tedy tolik klikat a výsledek najdete rychleji. Navíc, pokud nevíte, jak se slovo píše, není třeba házet flintu do žita. Stačí zadat tak, jak ho slyšíte, např. „fajr“ a uvidíte, že výsledek najdete! Pracovali jsme i na vylepšení opravy překlepů. V novém slovníku se Vám zkrátka bude hledat lépe.

Nový slovník dostal i nový kabát – upravili jsme i jeho grafickou podobu. Bude tak pro vás ještě přehlednější.

Potřebujete vědět, co je ťava?

Na našem slovníku najdete i česko-slovenský a slovensko-česky slovník. Jistě bude dobrým pomocníkem nejen právníkům a obchodníkům, ale všem, kteří potřebují přesně překládat do slovenštiny a zpět.

Potěšíme i studenty

Na své si přijdou i studenti angličtiny. Nejen pro ně jsme do naší služby přidali anglický výkladový slovník od renomované společnosti Macmillan Publishing. Věříme, že vám používání výkladového slovníku pomůže zvýšit vaši slovní zásobu.

Procvičování a moje slovíčka

Tím ale funkce pro studenty nekončí – přidali jsme sekce nebo spíše funkce „moje slovíčka“ a „procvičování“. Většina lidí vynakládá značné úsilí na neustálé zlepšování svých znalostí cizího jazyka. Právě procvičovaní slovíček proto může přijít vhod. Slovíčka se můžete učit buď z několika předem nabídnutých témat, nebo na základě vašich vlastních preferencí a vlastního nastavení toho, co právě chcete procvičovat.

Všechny tyto změny jsou reakcí na podněty našich uživatelů, kteří nám pomáhali svými připomínkami i při testovaní beta verze. Věříme, že se vám nový Seznam slovník zalíbí.

Alexander Semerenko
Alex

Sdílet na sítích