Mobilní aplikace Mapy.cz už jsou dostupné i pro nedotykový Symbian

7. června 2011

Seznam.cz dokončil vývoj mobilní aplikace Mapy.cz i pro nedotykové telefony s operačním systémem Symbian. Aplikace je tak od dnešního dne dostupná pro nejrozšířenější platformy mobilních telefonů v ČR. Aplikaci je možné si stáhnout na m.smobil.cz.

Aplikaci Mapy.cz si lze stáhnout na telefony iPhone, zařízení iPad, iPod, telefony s operačním systémem Symbian (nově nejen na dotykové, ale i nedotykové telefony) a všechna zařízení s operačním systémem Android (od verze 1.6). Celkem se jedná o více než 170 typů telefonů a tabletů. Aplikaci lze stáhnout na adrese http://www.smobil.cz/cz/mobilni-mapy nebo přímo v mobilním telefonu na http://m.smobil.cz. Verze pro iPhone je od prosince 2010 v App Store, verze pro Android pak od letošního dubna v Android Marketu. Aplikaci Mapy.cz si již stáhlo 86.000 Čechů a během prvních pěti měsíců tohoto roku se ji spustili více než 800 000x. Nyní, po uvolnění aplikace i pro nedotykové telefony s operačním systémem Symbian, může výhody této aplikace, která snadno najde body zájmu v okolí, kde se majitel telefonu právě nachází, již využívat většina Čechů.

Podle statistik spuštění naší aplikace Mapy.cz víme, že ji Češi nejvíce užívají o sobotách a nedělích. Nejčastěji hledají nejbližší restauraci, hospodu, či zastávku MHD – toto jsou nejhledanější dotazy. O sobotách zaznamenáváme v dlouhodobém průměru okolo 9.000 spuštění, nejmenší aktivitu naši uživatelé projevují ve středu,“ uvádí Ivan Mikula, manažer produktového týmu Smobil, Seznam.cz.

Webová verze Mapy.cz prošla během května úpravami a je na ní mnoho novinek. I s nimi bude aplikace Mapy.cz chtít držet krok a již nyní připravuje aktualizace – tou asi nejočekávanější budou off-line turistické mapy.

Irena Zatloukalová,
Tisková mluvčí

Sdílet na sítích