Nekupujte auto v pytli

29. srpna 2011

Koupě vozidla patří, hned po bydlení, k největším investicím. Málokdo si ovšem může dovolit auto nové, a tak se obrací na prodejce ojetých vozidel. Ať už kamenné nebo ty internetové.

Jak mít ovšem jistotu, že vám prodejce nelže a cena automobilu odpovídá kvalitě? Sauto.cz nyní nabízí možnost prověření historie vozidla.

S novým řešením ochrany spotřebitele přichází server Sauto.cz. Spojil se se společností Cebia, která již 20 let působí na trhu v ČR v oblasti prověřování původu a historie vozidel a díky tomu mohou nyní prodejci automobilů přidat ke svému inzerátu i hodnocení ojetého vozu – OSVĚDČENÍ Cebia REPORT*. Uživatel si tak bude moci nejen třídit vozidla na prověřená a neprověřená, ale uvidí samozřejmě i výsledek této prověrky. Pokud ji nenabízí sám prodejce, může si o ni uživatel zažádat na webových stránkách www.zkontrolujsiauto.cz, a to u vozů, které mají zveřejněn VIN kód. Sauto.cz je jediným inzertním serverem na trhu, který tuto službu nabízí.

Zájemce o koupi vozidla si tak budou moci u prověřených vozů zdarma zkontrolovat:

  • VIN (čísla karoserie) – zda odpovídá značce a modelu vozidla,
  • Rok výroby – zda souhlasí rok výroby vozidla a vozidlo nebylo administrativně omlazeno,
  • Odcizení – zda automobil není evidován jako odcizený v databázi Policie ČR a SR,
  • Leasing/úvěr – zda vozidlo není financováno některou z leasingových společností,
  • Stav tachometru – zda skutečný počet najetých kilometrů není vyšší, než ukazuje tachometr a nebylo s ním tedy manipulováno.

Pro zájemce je připraven i rozšířený report, ve kterém zjistí, další podrobnosti a důležité informace z historie ojetého vozidla. Jedná se však již o hrazenou službu. Zájemce si může objednat on-line prověření vozidla přímo na internetových stránkách www.zkontrolujsiauto.cz v systému AUTOTRACER, který provozuje Cebia. Tento systém, kromě výše zmíněných kategorií z OSVĚDČENÍ Cebia REPORT, obsahuje i další informace z oblasti prověření historie vozidla a kontroly identifikačních znaků. Zájemce může službu uhradit elektronickou cestou, např. platební kartou, elektronickou peněženkou, převodem z účtu nebo na terminálech SAZKA a pobočkách České pošty pomocí služby superCASH. Uživatel může zároveň využít slevový kód z portálu Sauto a získá tak informace o historii vozidla levněji.
A proč vůbec brát toto OSVĚDČENÍ vážně? Z dlouhodobých statistik společnosti Cebia vyplývá, že v ČR jezdí až 42 % vozidel se stočeným tachometrem a 15 % vozidel má pozměněný rok výroby. Při čemž právě tyto dva údaje hrají velkou roli ve finální ceně automobilu. Díky nové službě, kterou nabízí server Sauto.cz už nikdy nekoupíte „auto v pytli“. Už stačí jen bezpečně jezdit.

*Za všechny informace v  OSVĚDČENÍ Cebia REPORT zodpovídá výhradně Cebia spol. s r. o.


Barbora

Sdílet na sítích