Seznam.cz upravuje mobilní verzi služby Mapy.cz

25. srpna 2011

Dnešním dnem jsme upravili mobilní verzi služby Mapy.cz pro touch verzi iOs a Andorid. Na uživatele čeká intuitivnější ovládání, výběr bodů zájmů v okolí a speciální úprava ovládání.

Hlavní změny, které jsme dnes nasadili do ostrého provozu, poznají uživatelé s teklefony s operačním systémem iOS a Android hned po přihlášení na službu Mapy.cz ze svého mobilního telefonu. Kromě klasického hledacího okna jim budou nově nabídnuty body zájmu v jejich aktuálním okolí. Mohou tedy využít podobnou funkcionalitu, na kterou jsou zvyklí z naší mobilní aplikace Mapy.cz.

Druhá změna je v ovládání. Majitelé dotykových telefonů už mohou klasicky mapu posouvat a ovládat dotykem po mapě, nikoliv za použití speciálních buttonků umístěných pod mapou. Týká se to všech Seznamem podporovaných operačních systémů, tedy konkrétně dotykových telefonů s iOS a Android operačním systémem. I pro majitele nedotykových telefonů jsme ovládání udělali více uživatelsky přívětivé.

Poslední výraznější změnou prošly mapové podklady. Nyní si můžete ve svém telefonu zvlášť otevřít turistickou a cyklistickou mapu. Nechybí ani možnost navigace!

Pracujeme na dalších úpravách i zapracování podobných změn přímo na naši mobilní homepage. O dalších změnách Vás budeme brzy informovat.

Ivan Mikula & Jirka Zika
  Ivan   &   Jirka

Sdílet na sítích