V červenci měli Češi největší zájem o informace Amy Winehouse a o boxerský souboj mezi Kličkem a Hayem

8. srpna 2011

V červenci se nejvíce vyhledávaly informace týkající se úmrtí slavné zpěvačky Amy Winehouse, nebo o seriál Plechová kavalerie, či o zápas mezi Kličkem a Hayem. V regionech byli skokany jednotlivé letní festivaly.

Červenec můžeme charakterizovat jako měsíc prázdnin a dovolených. Podle toho také vypadal Seznam skokanů internetu za uplynulý měsíc.

Informace týkajíc se dovolených se tak objevily ve skokanech měsíce. Patří sem například vitamin D, který se vytváří působením slunečního záření nebo například dotaz na 1000 her pro mladé a staré. Tradičním strašákem všech „dovolenkářů“ je špatné počasí, asi také proto patřil web českého hydrometeorologického ústavu mezi skokany měsíce.

Z událostí, které proběhly během července, lidé nejvíce vyhledávali informace o smrti Amy Winehouse (zpěvačka obsadila první příčku i mezi nejhledanějšími celebritami) a o šíleném střelci v Norsku. Zajímavostí je, že samotné jméno norského střelce – Breivik – se mezi skokany neumístilo, pro Čechy bylo snadnější si informace najít pod jeho „přezdívkou“.

V jednotlivých krajích ČR skokani nabrali také směr dovolená a letní prázdniny. Nejvyhledávanějším tématem se staly festivaly, pořádané v daných regionech (Šatlava fest, Holašovické slavnosti nebo Svijanské slavnosti). Díky deštivému počasí vzrostl také zájem o jednotlivá povodí. Pokud by vás zajímali další podrobnosti o nejvyhledávanějších tématech v krajích české republiky, tak vše naleznete zde.

Pozn: Nejedná se o seznam nejhledanějších dotazů za uplynulý měsíc, ale o dotazy, které byly v daný měsíc pro lidi nejzajímavější. V reportu jsou zachyceny dotazy, které byly v daném měsíci hledány mnohonásobně více, než tomu bylo v předchozím období. Takovým dotazům říkáme skokani. Může se tedy jednat i o dotazy, které odráží pouze krátkodobý, avšak silný zájem. Pořadí v kategorii odráží míru zájmu uživatelů o daný dotaz.

Roman Dušek & Jakub Šumanský
Roman & Jakub

Sdílet na sítích