Houbaření, festivaly a ohňostroj – o tato témata byl v srpnu největší zájem.

8. září 2011

Léto je už bohužel nenávratně za námi a jediné, co nám ho může trochu připomenout, jsou vzpomínky anebo srpnoví skokani internetu. Podle výsledků lze s přehledem říci, že srpen byl plný houbaření, festivalů a hraní počítačové hry Howrse.

Podle srpnových skokanů internetu se lidé v srpnu chtěli bavit a věnovat se svým koníčkům. Nejvíce to muselo vřít v Benešově u Prahy na 11. ročníku Sázava festu, který obsadil první místo ve skokanech týkající se kulturních akcí. Na druhém místě se překvapivě usadila akce nesoucí název Porciunkule (lidově porcinkule) v městě Hostinném.

Druhý měsíc prázdnin nám také přinesl dlouho očekávané letní počasí, které mnohé školou povinné doslova vyhnalo k vodě, přesněji do Aquapalace Praha. Teplé letní počasí je ovšem spojeno také s bouřkami mající blahodárný dopad pro typicky český koníček – houbaření. Pokud se podíváme na nejvyšší příčky, tak mezi skokany nalezneme slova jako „Atlas hub online, Houbová omáčka se smetanou, nebo smaženice z hub.“ Srpen ovšem byl i měsícem jedné veliké ztráty. Nejvyšší nárůst hledání v kategorii osobnost a událost zaznamenala vražda spisovatelky Simony Monyové.

V jednotlivých krajích ČR kromě události kolem spisovatelky Monyové měly nejvyšší nárůst v hledání slova Berenika Kohoutová, ohňostroj a samozřejmě oblíbené houbaření. Pokud by vás zajímali další podrobnosti o nejvyhledávanějších tématech v krajích české republiky, tak vše naleznete zde.

Pozn: Nejedná se o seznam nejhledanějších dotazů za uplynulý měsíc, ale o dotazy, které byly v daný měsíc pro lidi nejzajímavější. V reportu jsou zachyceny dotazy, které byly v daném měsíci hledány mnohonásobně více, než tomu bylo v předchozím období. Takovým dotazům říkáme skokani. Může se tedy jednat i o dotazy, které odráží pouze krátkodobý, avšak silný zájem. Pořadí v kategorii odráží míru zájmu uživatelů o daný dotaz.

&
Roman & Jakub

Sdílet na sítích