Mapy.cz pro vaše weby nyní dostupné bez omezení

14. září 2011

Chcete na svém webu zobrazovat mapku se sídlem firmy, sítí poboček, nebo si vyrobit vlastní mapový mashup? Máme pro vás dobrou zprávu – použití mapového API ze serveru Mapy.cz je nyní možné i pro komerční účely, je snadnější a hlavně zdarma!

Všem fanouškům Mapy.cz dnes přinášíme hned několik novinek a dobrých zpráv. Mapy.cz API je nyní k použití i pro komerční účely a navíc jsme připravili interaktivního průvodce, který umožní mapku na web vložit i laikům.

Interaktivní průvodce vyrobí náhledovou mapku na míru i laikům
Náhledovou mapku z Mapy.cz si do svých stránek můžete nechat velmi snadno automaticky vygenerovat. Není proto ani třeba rozumět  jazykům HTML či JavaScript. Stačí si přímo na Mapy.cz nejprve nalézt požadovaný detail firmy či adresy. Pak použijte průvodce, kterého naleznete v pravém horním rohu obrazovky pod odkazem „Sdílení“. Poté stačí kliknout na „Vložit odkaz na mapu do vlastních stránek“.
Průvodce vám vygeneruje kód, který pak stačí jen jednoduše překopírovat (např. pomocí Ctrl+C a Ctrl+V) do vaší webové stránky a voilà – máte na stránce vložené API s funkční mapou!

Pokud byste si přesto s něčím nevěděli rady, můžete se obrátit na náš helpdesk.

Mapy API zdarma i pro komerční účely
Tato novinka je ovšem opravdovým průlomem! Zároveň je velmi dobrou zprávou zejména pro mnoho z vás, kteří již v minulosti poptávali možnost použít naše mapové API pro tvorbu nejrůznějších mapových mashupů. Licenční podmínky nám to až doposud neumožňovaly.  Po dlouhém a náročném jednání se nám podařilo uzavřít nové dohody s dodavateli, a tak můžeme dnes s radostí zveřejnit nové licenční podmínky, které přinášejí možnost použít mapové API i pro komerční účely, a to téměř bez dalších omezení.

Teď již tedy nic nestojí v cestě tomu, abyste na svých stránkách mohli použít nejen nejdetailnější a nejkvalitnější on-line mapu České republiky, ale i naši (na českém internetu zcela ojedinělou) turistickou mapu, nebo dokonce i podrobné letecké mapy, včetně těch archivních (snímkovaných od roku 2002).

Podrobnou dokumentaci, ukázky, návody a plné znění licenčních podmínek naleznete na adrese http://api4.mapy.cz.

V případě techničtějších dotazů je nejlepší použít naše „diskusní fórum Mapy API“, kde vám s vašimi dotazy a problémy poradí zkušení HTML/JS vývojáři a samotní autoři API.


Adam

Sdílet na sítích