Novinky v Seznamáckém vyhledávání

9. září 2011

Od 9. září můžete ve vyhledávání na Seznam.cz zaznamenat několik novinek – vylepšený našeptavač, lepší zaintegrování mapových upoutávek reagující na geografické dotazy a jiný způsob řazení upoutávek na naše služby.

Upoutávky na naše služby naleznete nově mezi jednotlivými výsledky vyhledávání. Doposud se objevovaly nad výsledky vyhledávání nebo na konci stránky a při opakovaném zadávání dotazů se jednotlivé upoutávky často měnily. Díky těmto změnám se nám podařilo dospět k vyšší stabilitě výsledného obsahu a intuitivnějšímu řazení jednotlivých odkazů, a to všechno bez jakéhokoliv ovlivnění způsobu řazení přirozených výsledků nebo počtu zobrazovaných výsledků.

Změnou prošly také samotné upoutávky. U některých jsme provedli pouze drobný redesign, jiné, jako například upoutávky na službu mapy.cz, byly kompletně inovovány. Pro geografické dotazy směřující na vyhledávání informací o městech, obcích či konkrétních adresách, nyní navracíme mapový podklad s daným vyznačením. (ukázka pro dotaz „Radlická 608/2, Praha“:http://search.seznam.cz/?q=Radlick%E1+608%2F2%2C+Praha)

Našeptavač je další inovovanou komponentou. Kromě výrazného rozšíření databáze našeptávaných výrazů umí našeptávač nově opravovat chyby v zadaných dotazech, zohledňuje diakritiku a dokáže pracovat i s netradičními symboly.

Detailnější informace o výše uvedených změnách naleznete na našem blogu fulltextového týmu.


Roman

Sdílet na sítích