Vyhledávání Seznam.cz připravilo nové vychytávky

22. září 2011

Fulltextový tým společnosti Seznam.cz připravil dvě nová vylepšení. První z nich pomůže rychle a jednoduše najít kulturní akci (kino, divadlo, apod.).

Druhou vychytávkou je webová stránka www.chytrevyhledavani.cz, kde bude možné najít 12 edukativních videí s tipy a triky, jak jednodušeji a efektivněji vyhledávat pomocí Seznam.cz.

Přidáním upoutávek na volnočasové akce se uživatelům otevírají úplně nové možnosti ve vyhledávání. Už například nebudou muset procházet programy jednotlivých kin, nebo kulturních domů. Co se právě děje v jejich okolí, zjistí mnohem snáz.  „Stačí zadat například heslo „Opera Nabucco“ nebo „Kino Hradec Králové“ a ve chvilce naleznete okamžité výsledky, jaké kulturní akce se zrovna konají,“ řekl Roman Dušek, produktový manažer fulltextového vyhledávání Seznam.cz. V současné době se jedná o pilotní verzi nasazení služby. Seznam.cz fulltext team pracuje na jejich dalším rozšiřování.

Tyto volnočasové upoutávky jsou další „vychytávkou“, které vyhledávání od společnosti Seznam.cz nabízí. Již dříve byly představeny upoutávky na televizní program, nebo miniaplikace, které umí převádět měny, provádět matematické výpočty či překládat cizojazyčná slovíčka do češtiny. Tyto služby pomáhají uživatelům rychle a snadno nalézt informace, které hledají. Tipy a triky, jak mohou tato vylepšení uživatelé používat, lze nyní nalézt na adrese www.chytrevyhledavani.cz. „Sérii krátkých natočených turtoriálů považujeme jako nejlepší způsob, jak našim uživatelům ukázat, co všechno lze s naším vyhledávačem dělat a jak mohou uživatelé se stávajícími možnostmi vyhledávat na Seznamu efektivněji. Na stránce jich zatím naleznou 12. Toto číslo určitě není konečné, protože videa chceme i nadále doplňovat,“ doplnil Roman Dušek.

Irena Zatloukalová,
tisková mluvčí

Sdílet na sítích