Jarmara.at má svého správce

17. října 2011

Projekt Jarmara.at, který bude pro veřejnost otevřen 11. 11. 2011 v 11:11 hod, již má svého správce. Před Cimrmanovskou katedrou nejlépe obstál osmadvacetiletý Jiří Linhart z Prahy.

Redakční rada projektu Jarmara.at se již shodla na výběru toho nejvhodnějšího správce pro projekt „Járovy almary“. V konkurenci dalších deseti největších milců Járy Cimrmana před Cimrmanovskou katedrou nejlépe obstál Jiří Linhart z Prahy. 

Jsem velmi rád, že pocta posluhovat Mistrově Jarmaře připadla právě mně. S radostí a pílí se chápu svěřené úlohy a věřím, že Jarmara bude po dobu mého správcovství vzkvétat,“ řekl ke svému novému povolání Jiří Linhart. Jeho nejbližším úkolem bude Jarmaru naplnit artefakty ze čtvrté hry Vražda v salonním coupé.

Foto - Jiří Linhart

Bloudění v Jarmaře si již tento týden může začít zkoušet zhruba tisíc testerů z řad 17 000 registrovaných uchazečů o současnou pozici Jiřího Linharta. Dostali totiž pozvánku do tohoto světa, aby okusili onu hru a radost z bloudění mezi jednotlivými šuplíky Járovy almary.

Z pohledů do celkových statistik vyplývá, že o místo správce byl opravdu mezi Čechy velký zájem. Téměř 300 000 lidí si vyzkoušelo své znalosti v jednom z prvních testů. Téměř 3 000 z nich postoupilo až do třetího kola, tedy mělo možnost poslat svoji esej redakční radě. Esejí nakonec přišlo 700 a z nich redakční rada vybrala oněch 10 premiantů, kteří se 7. 10. sešli před Cimrmanovskou katedrou. Již dnes je také k dispozici krátký sestřih z posledního kola výběru.

Bloudění Jarmarou bude mít široká veřejnost k dispozici 11. 11. 2011 od 11 hodin a 11 minut.


Irena Zatloukalová,
tisková mluvčí

Sdílet na sítích