MUSICJET – MILIONY SKLADEB DO MOBILU

3. října 2011

Dnes se otvírají možnosti všem hudebním fanouškům, nová hudební služba MusicJet startuje také v České republice.

Za měsíční poplatek 75 nebo 149 Kč včetně DPH získává fanoušek víc než 1,5 milionů skladeb od předních světových vydavatelů, které může přehrávat v počítači či mobilu.
MusicJet funguje jako digitální archiv s domácími i zahraničními katalogy největších vydavatelství v Česku, který posluchačům nabízí tři verze:

1) MusicJet Raz, dva… – Model, který  je pro všechny uživatele zdarma a je založený na reklamě. V průběhu poslechu se zobrazují banery a audio-reklamy znějí mezi jednotlivými skladbami. Každý uživatel má možnost vytvořit si vlastní playlisty. Tato služba je funkční ale pouze v případě, že je uživatel připojený k internetu.
2) MusicJet Start – Tato verze poběží bez reklam. Cena pro uživatele je 75 Kč včetně DPH měsíčně.
3) MusicJet Naplno – Verze bez reklamy. Plná mobilní synchronizace s telefony Symbian a Android. iPhone se připojí do konce října. Další systémy budou následovat. Playlisty má uživatel dostupné offline v PC i mobilním telefonu. Cena za tuto službu je 149 Kč včetně DPH měsíčně.

Hudební službu MusicJet podporují Seznam.cz a rádio Evropa 2.
„Do projektu MusicJet jsme se zapojili, protože souhlasí s naší vizí a strategií – chceme českým uživatelům přinášet kvalitní služby, které jsou zdarma. Tento způsob legálního poslechu hudby je pro uživatele v základní verzi opravdu bezplatný. Navíc, pokud má člověk u nás založen svůj účet, pak nepotřebuje pro registraci do MusicJetu a pro opětovné přihlášení do přehrávače žádné jiné přihlašovací údaje,“ řekl Vlastimil Pečínka, ředitel výzkumu a vývoje, Seznam.cz.

“Podporujeme projekty, které umožňují uživatelům legálně přistupovat k hudbě a přispívají tak rozvoji hudební scény. MusicJet je právě takovým projektem,” řekl Lubor Zoufal, ředitel on line divize Lagardère Active ČR.

Všechna významná hudební vydavatelství zpřístupní na internetu více než milion a půl skladeb českých a zahraničních interpretů.  „MusicJet přichází právě včas, aby zaplnil díru na hudebním trhu, kde je velká poptávka po jednoduché, přehledné a především legální službě sdílení hudby formou streamingu, tedy poslechu miliónů písní za měsíční paušál,“ řekl Tomáš Filip, generální ředitel vydavatelství Universal Music.

Projekt hudební služby MusicJet vzniká jako společný podnik všech velkých vydavatelů, Ochranného svazu autorského /OSA/ a majoritního vlastníka společnosti Bald Brothers. „Byla to pro nás výzva, počítače se staly hlavní branou do hudebního světa průměrného spotřebitele a přenosná mobilní zařízení se stala dominantními v užívání hudby. Získali jsme podporu velkých většiny hudebních vydavatelství a také kolektivního správce OSA a rozhodli se  realizovat hudební službu MusicJet. Nejde jenom o obsah dostupný na síti zdarma, rozhoduje kvalita ovládání a obsluhy,“ řekl Michal Horák, managing partner Bald Brothers a jeden ze zakladatelů hudební služby MusicJet.

Hudební služba Musicjet se spojuje s produktem Osobní účet České spořitelny Student. Každý Student, který si založí účet v období od 5. září do 31. října získá přístup do prémiové verze MusicJetu na půl roku zdarma.

Irena Zatloukalová
tisková mluvčí

Sdílet na sítích