Nástup nového železničního dopravce, svatý Václav, nebo třeba radioaktivita v Praze. Tato témata ovládla zářijové skokany.

12. října 2011

První školní měsíc byl přímo přeplněn událostmi, které zahýbaly pravidelným výčtem skokanů českého internetu.

Ačkoliv se většinou jednalo o témata spojená s využíváním volného času, jako například mykomapa nebo Havířovské slavnosti 2011, tak se objevily i zprávy méně příjemné.

Podle zářijového seznamu skokanů internetu se lidé pomalu začali vracet do „pracovního režimu“ a sledovali více dění kolem sebe. Na prvních místech se objevovala témata jako nový dopravce na našich železnicích – RegioJet – a jeho jízdní řády, informace o státních dluhopisech, nebo druhý ročník televizní soutěže Česko Slovensko má talent. Nebylo by to ovšem září, kdyby se mezi skokany neobjevilo i něco spojené se školáky, šlo o rozvrh hodin k vytištění.
Bohužel ani tento měsíc se témata hledaných skokanů nevyhnula několika tragédiím. Českou republiku a stejně tak i skokany zasáhla havárie letounu přepravující hokejisty Lokomotiv Jaroslav, mezi kterými byla i trojice českých reprezentantů. Stejně tak se na předních příčkách slov s nejvyšším nárůstem hledanosti objevila zpráva o smrti herečky Zuzany Dřízhalové.

V jednotlivých krajích se lidé nejvíce zajímali o regionální akce konané v nejbližším okolí, jakými jsou Plzeňské ohýnky 2011, Mostecké slavnosti 2011, nebo Dny NATO 2011. Společným tématem v hledání napříč regiony byla smrt českých hokejistů při letecké havárii v Rusku. Zde naleznete další podrobnosti o nejvyhledávanějších tématech v krajích české republiky.

Screenshot - Seznam skokanů - září 2011

Pozn: Nejedná se o seznam nejhledanějších dotazů za uplynulý měsíc, ale o dotazy, které byly v daný měsíc pro lidi nejzajímavější. V reportu jsou zachyceny dotazy, které byly v daném měsíci hledány mnohonásobně více, než tomu bylo v předchozím období. Takovým dotazům říkáme skokani. Může se tedy jednat i o dotazy, které odráží pouze krátkodobý, avšak silný zájem. Pořadí v kategorii odráží míru zájmu uživatelů o daný dotaz.

Roman Dušek & Jakub Šumanský
Roman & Jakub

Sdílet na sítích