Seznam.cz a MusicJet přináší na český trh nový způsob přehrávání muziky on-line

3. října 2011

Přinášíme nový způsob přehrávání muziky on-line

Seznam.cz ve spolupráci se společnosti MusicJet přináší jedinou zcela legální možnost, jak poslouchat více než půl druhého milionu skladeb, a to zcela zdarma. Stačí si stáhnout desktopovou aplikaci a najít své oblíbené interprety.

Aplikace Music Jet - screenshot

Kromě toho, že pro přihlášení do aplikace MusicJet není třeba jiné přihlašovací údaje a heslo, než ty, kterým se přihlašujete k e-mailu na Seznamu, je MusicJet powered by Seznam.cz“ navíc integrován do Seznam Lištičky. Všichni její uživatelé najdou po instalaci přehrávače jeho ovladače přímo v prohlížeči a mohou bez dalšího vyrušování konzumovat svoji oblíbenou hudbu, aniž by svoji pozornost odváděli od svého brouzdání po webu.

MusicJet powered by Seznam je desktopová aplikace, díky které je možné snadno a legálně poslouchat, na co máte právě náladu. Vyberete si snadno hudbu do svých playlistů a dostat se k nim můžete kdykoliv chcete. Oproti přehrávači, který je integrovaný do prohlížeče, přináší desktopová aplikace mnohem lepší uživatelský zážitek a je méně ohrožena pádem celého prohlížeče kvůli zhroucení jednoho prvku. Desktopová aplikace je uživatelsky přívětivější a nezávislá na paměti. Proto jsme se rozhodli jít touto cestou ve spolupráci s MusicJet.

MusicJet je dostupný ve dvou verzích. Jedna je zcela zdarma. Uživatelé se v ní ale nevyhnout bannerové a audio reklamě, Ta se bude objevovat v mezerách mezi přehrávanými písničkami. V tzv. Premium verzi, která vyjde na sto korun měsíčně, se uživatel nejen zbaví reklamy zcela, ale bude moct aplikaci se stejným uživatelským prostředím využívat i v mobilních platformách. Ke svým oblíbeným playlistům se tak nyní dostane i z telefonů s iOS, Android i Symbian operačním systémem. Úprava aplikace i pro další mobilní platformy je v přípravě.

Při aktivaci MusicJetu je třeba ověřit, že je aktivována v ČR, a to kvůli licenčním podmínkám. Proto je třeba uživatele verifikovat oproti českému telefonnímu číslu formou SMS. Ale ani s tímto mezikrokem nezabere registrace více jak 3 minuty. V současné době obsahuje MusicJet více než 1,5 milionu skladeb od labelů jako je Universal, Sony Music, EMI nebo Supraphon. Postupně se bude databáze rozšiřovat. Hudbu a vytvořené playlisty mezi sebou mohou uživatelé sdílet. Podrobný návod k přihlášení do aplikace je možné najít na naší nápovědě, či na přihlašovací stránce samotného MusicJet přehrávače.

Jaroslav Souček
Jarda

Sdílet na sítích