Říjnový seznam skokanů českého internetu obsadil test kečupů, Velká pardubická a konec světa

4. listopadu 2011

Prázdniny a letní radovánky už definitivně skončily. Můžeme to poznat třeba i na říjnových skokanech internetu.

V posledních několika měsících se na prvních místech vždy objevovaly nejrůznější hudební festivaly, ale v říjnu nenajdeme mezi skokany ani jeden.

Z praktických dotazů doslova „vystřelily“ dotazy týkající se financí. Přesněji „Státní dluhopisy 2011“ nebo „Centrální depozitář cenných papírů“. K říjnu vždycky patřila Velká pardubická. Není se tedy čemu divit, že se společně s Nova Author Cupem umístila na prvních dvou místech v Seznamu Skokanů českého internetu za minulý měsíc v sekci kulturní akce.

Detektivní a dobrodružná povaha Čechů se projevila ve skokanech mezi televizními pořady. Na jasném prvním místě se umístil příběh o mladé policistce – Policie Modrava. Zájem byl také o sledování Letopisů Narnie. K událostem, které v říjnu zaznamenaly nejvyšší nárůst hledanosti, patří 121. start Velké pardubické, ale i nešťastná havárie motocyklisty Marca Simoncelliho.

V jednotlivých krajích se začínaly hledat věci do domácnosti a pro volný čas. Například vodní vysavač; mini frézky, kuchyňská rádia, nebo drtič na dřevní odpad. Zajímavostí je, že se mezi skokany objevují typicky prosincová hesla jako je Mikuláš, Anděl a čert. Zde naleznete další podrobnosti o nejvyhledávanějších tématech v krajích České republiky.

Pozn: Nejedná se o seznam nejhledanějších dotazů za uplynulý měsíc, ale o dotazy, které byly v daný měsíc pro lidi nejzajímavější. V reportu jsou zachyceny dotazy, které byly v daném měsíci hledány mnohonásobně více, než tomu bylo v předchozím období. Takovým dotazům říkáme skokani. Může se tedy jednat i o dotazy, které odráží pouze krátkodobý, avšak silný zájem. Pořadí v kategorii odráží míru zájmu uživatelů o daný dotaz.

Roman Dušek Jakub Šumanský
Roman&Jakub

Sdílet na sítích