Jaká témata zajímala Čechy v roce 2011

19. prosince 2011

Konec roku je už za dveřmi a Seznam.cz Vám přináší žebříčky nejúspěšnějších článků a videí na serverech Novinky.cz, Super.cz a Sport.cz.

Jak se tyto události odrazily v tématech hledání a co Češi loni hledali více než kdy dříve, zjistíte ve výpisu skokanů českého internetu.

Novinky.cz
Velkými událostmi roku 2011 byly pád letadla s hokejisty Jaroslavle, šetření případu malé Aničky či odborářská stávka. Odrazilo se to i na čtenosti zpráv na nejčtenějším českém zpravodajském serveru, Novinky.cz. Nejpřehrávanějším videím také sice vévodí havárie hokejového týmu Jaroslavle, další témata už jsou ale od nejčetnějších článků odlišná.

Sport.cz
Nehoda italského motocyklového jezdce Marca Simoncelliho se stala nejčtenější a nejvíce přehrávanou sportovní událostí na Sport.cz. Druhým videem, které si lidé v roce 2011 na Sport.cz pouštěli, byl střet hokejisty Rachůnka s obrem Arťuchinem  ve finále mistrovství světa. 

Super.cz
Pro lifestylový online deník Super.cz byl rok 2011 významným rokem. Na konci dubna doslova revolučně změnil svůj kabát a lidé si ho oblíbili. Články a videa, která si pak nejčastěji četli a pouštěli, ovládly Lucie Vondráčková, Iveta Bartošová a Agáta Hanychová.

Skokani českého internetu pro rok 2011
Slovem skokani označujeme taková slova, která v daném roce zaznamenala nevídaný nárůst hledanosti. Proto o nich můžeme říci, že odráží aktuální dění ve společnosti. Skokani tedy přináší jakýsi přehled toho, o co se lidé během celého roku opravdu nejvíce zajímali tak, že si potřebovali informace vyhledat i na internetu.

Hezky to například ilustruje slovní spojení „Restaurace Bohéma Brno“, která se mezi Skokany za rok 2011 umístila v sekci komerční firmy na druhém místě. Tato restaurace se objevila v pořadu „Ano, šéfe!“. Lidé se o toto místo začali zajímat, a tím pádem „vyskočila“ hledanost tohoto termínu. Takový je tedy princip sestavování žebříčku Skokanů.

A co lidé v roce 2011 hledali na Seznam.cz více než kdy jindy? Skokanem v kategorii „Osobnosti“ se po včerejší smutné události stal bývalý prezident Václav Havel, který zvítězil i v rubrice “Události”. Druhou příčku obsadila spisovatelka Simona Monyová, která dokonce předběhla zpěvačku Amy Winehouse. V nezařaditelných slovech na plné čáře zvítězilo slovo ohňostroj. (Pravda, možná to bude kapku naším přičiněním. Zkuste předchozí odkaz a na stránce kdekoliv klikněte).

Celý seznam naleznete na adrese http://seznam.skokanu.sweb.cz/rok2011.html. Najdete v něm informace například o tom, jaké pořady byly v centru zájmu, jaké události hýbaly lidmi minulý rok, nebo jaké komerční produkty či firmy hledali.

&

Roman & Michal
Sdílet na sítích