Najděte své Betlémské světlo na Mapy.cz

9. prosince 2011

Betlémské světlo začnou Skauti po celé ČR rozvážet již 17. 12. Tento symbol míru, klidu a pokoje všech lidí našel cestu i na Mapy.cz. Na webu i v aplikaci pod symbolem svíčky jsou označena místa, kde si můžete svůj plamínek od Skautů převzít.

Pod symbolem svíčky najdete na stránkách i v aplikaci Mapy.cz až do konce trvání akce, tedy do Štědrého dne, všechna místa, kde si můžete nechat připálit svoji svíčku, či lucernu. Kromě toho jsou na mapách také vyznačeny všechny vlakové zastávky, kam skauti a skautky s Betlémským světlem přijedou. Stačí do vyhledávacího políčka zadat např. Betlémské světlo Ostrava a na pravé straně Vám vyjede seznam distribučních míst v dané lokalitě. Tento seznam míst budeme ve spolupráci se skauty a skautkami průběžně doplňovat.

Historie rozdávání Betlémského světla se v České republice datuje už od roku 1989, kdy k nám světlo poprvé doputovalo z Rakouska. Od té doby čeští skauti a skautky pravidelně vyráží po celé naší zemi. Připomínají tak lidem, že Vánoce nejsou jen o dárcích a cukroví, ale hlavně o prožití svátků v klidu s těmi, které máme rádi.

Zkuste se na chvíli zastavit a přinést si domů symbol Vánoc přímo z Betléma.


Jana

Sdílet na sítích