Najdi, co hledáš! startuje sedmou sezonu

1. února 2012

Již posedmé organizuje Seznam.cz oblíbenou soutěž „Najdi, co hledáš!“ (dříve Najdi, co neznáš!). Hlavní cenou pro vítězný školní tým bude, stejně jako loni, počítačová učebna pro celou školu v hodnotě více než půl milionu korun.

Soutěž „Najdi, co hledáš!“, které se v loňském roce zúčastnilo téměř 2500 soutěžních kolektivů ze základních škol a víceletých gymnázií, doznala letos několika zásadních změn. Kromě nového jména se posunul i termín začátku soutěže z ledna na březen. Důvod byl prostý: Vyjít vstříc žákům a studentům, kteří začátkem roku absolvují lyžařské kurzy, nebo mají jarní prázdniny, a nemohou se tak účastnit některého z prvních hracích týdnů. Start je naplánován na 19. března a poslední kolo skončí 6. května. Soutěž se tedy viditelně zkrátila a snížil se i počet otázek v jednotlivých hracích týdnech. „Najdi, co hledáš!“ dostala i nový web s lépe uspořádanými informacemi a aktualizovanými pravidly.  Hlavní výhrou bude školní počítačová učebna, kterou vybavíme 25 počítači v hodnotě přesahující 500 000 Kč.

Partnerem soutěže „Najdi, co hledáš!“ je i letos společnost SCIO.CZ, která se postará o tvorbu otázek. Letos se jednotlivé okruhy dotazů mnohem více zaměří na téma České republiky a vše související. Celou hrou bude opět provázet maskot společnosti Seznam.cz, pes Krasty. Ten si z loňského ročníku soutěže přivezl vesmírného kamaráda „Pana Zeleného“, o jehož jméno jsme na stránkách soutěže v půlce ledna také soutěžili. 

Cílem „Najdi, co hledáš!“ je ukázat dětem internet jako nové a dynamické médium, které se dnes objevuje prakticky ve všech oblastech našeho života. Díky této soutěži chceme děti a jejich kantory naučit, jak se rychle na internetu nejen pohybovat, ale i jak na něm efektivně hledat. Tyto zkušenosti jim v budoucnu mohou pomoci při studiu, hledání zaměstnání nebo v každodenní komunikaci s okolím.


Míša Losertová

Sdílet na sítích