Slavné ženy, Australian open a nevšední zvuky. Témata, která v lednu ovládla Seznam.cz

7. února 2012

Měsíc sportu, záhad a jedné ztroskotané výletní lodi. I tak by se podle výsledků internetových skokanů a hledanosti na jednotlivých obsahových serverech Seznam.cz dal charakterizovat start nového roku.

Co se týče prvního měsíce v roce, tak ho podle Skokanů českého internetu jasně ovládlo něžné pohlaví. V sekci Osobnosti se na prvních čtyřech místech objevily scénáristka Vlasta Janečková, herečka Markéta Fišerová, panovnice Marie Antoinetta a mladá herečka Milena Minichová. Lidé se také pomalu a jistě začínají zajímat o důchodovou reformu. Dokazuje to slovo „Předdůchody“, které se v kategorii Praktické dotazy objevilo na prvním místě.
Pojítkem mezi jednotlivými kraji bylo téma vaření. Mezi slovy s nejvyšším nárůstem hledanosti se objevila například „Čočka na kyselo“ v Praze, „Tvarohové řezy“ na Vysočině, nebo „Buchta z jablek“ v Karlovarském kraji.

Novinky.cz
Společným tématem mezi nejvíce shlédnutými články a videi na nejčtenějším zpravodajském internetovém serveru, Novinky.cz, bylo ztroskotání výletní lodě Costa Concordia. Dominantním tématem mezi videi se však staly tajemné zvuky, a to hned v několika rozdílných zemích – Budapešť, Colorado, Mexiko a Melbourne.

Sport.cz
V lednu věnovali čtenáři serveru Sport.cz největší pozornost prvnímu grandslamovému turnaji, Australian Open. Nejvíce je zajímal zápas Berdych vs. Nadal a semifinále mezi světovou dvojkou Petrou Kvitovou a ruskou tenistkou Marií Šarapavovou. Videa jasně ovládl sběrač míčků na již zmíněném tenisovém turnaji, který dokázal baseballovým stylem zachytit odražený balonek přímo z letu.

Super.cz
Stejně jako v prosinci, tak i v lednu se mezi pětkou celebrit, o kterých se píše, objevila Agáta Hanychová. Tentokrát s fotkami, které byly odcizeny z jejího mobilního telefonu. Pánskou část čtenářů určitě potěšilo video s názvem „Nahé snowboardistky ovládly internet“, které mezi videi obsadilo třetí místo.

Stream.cz
Více jak 770 000 zhlédnutí měl nejúspěšnější originální pořad z dílny serveru Stream.cz. Seriál „Filmové maličkosti“ si vzal tentokrát na paškál zobrazení prvního pohlavního aktu, které způsobilo malou revoluci na stříbrném plátně.

  
Roman Dušek, Jakub Šumanský a Martin Pecka

Sdílet na sítích