Soutěž „Najdi, co hledáš!“ začala. Vítěznou cenu předá Ben Cristovao

22. března 2012

Umí žáci druhého stupně základních škol vyhledávat na Internetu? V pondělí 19. 3. začal sedmý ročník soutěže pro školy, kterou organizuje Seznam.cz, „Najdi, co hledáš“, v níž se to dozvíme.

„Najdi, co hledáš!“ je soutěž pro třídy druhého stupně základních škol a odpovídajících ročníků gymnázií podporující znalost využívání Internetu. Soutěž má celkem tři základní kola a jedno finálové. Soutěžní týmy v nich obdrží otázky, které spojuje téma letošního ročníku – Putování po České republice.

V loňském roce bylo téma Vesmír. Maskot společnosti Seznam.cz, pes Krasty, se tam vydal na výlet. Přivezl si ovšem kamaráda, Pana Zeleného, jehož jméno si navrhly samy děti, a nyní mu chce ukázat svou rodnou zemi. Otázky proto letos budou vznikat na základě toho, co pana Zeleného během putování po České republice zajímá.

Téma ale není jedinou novinkou v letošním ročníku „Najdi, co hledáš!“ . Začátek soutěže se oproti předešlým ročníkům posunul kvůli jarním prázdninám na 19. 3. a končí 6. 5., doba jejího trvání se tedy zkrátila a zároveň se snížil počet otázek v jednotlivých soutěžních kolech. Příjemnou změnou je i zcela nový web.

Velmi zajímavou novinkou je také letošní patron soutěže. Tím se stal známý zpěvák a tanečník Ben Cristovao. „Umět se zorientovat ve virtuálním světě a dohledat na internetu vše, co potřebujeme nebo nás zajímá, je v 21. století nezbytností. Sám se o tom přesvědčuji každý den, proto jsem rád, že mohu být patronem soutěže ‚Najdi, co hledáš‘, která děti na základních školách a gymnáziích učí využívat internet k tomu, aby měly větší rozhled a dokázaly v dnešním světě lépe uspět,“ řekl Ben Cristovao k důvodům, proč se stal patronem soutěže.

Na vítězný tým v soutěži „Najdi, co hledáš!“ čeká lukrativní hlavní cena. Škola, jejíž tým projde úspěšně všemi koly a bude vyhlášen jako vítěz, dostane od společnosti Seznam.cz počítačovou učebnu vybavenou 25 novými počítači v celkové hodnotě přesahující 300 000 Kč. První tři týmy se navíc mohou těšit i na exkurzi se zajímavým doprovodným programem ve společnosti Seznam.cz. Zajímavým zpestřením je pro vítězný tým i skutečnost, že jim cenu předá osobně patron soutěže Ben Cristovao, s kterým se tak osobně setkají a budou si s ním moci pohovořit. Výherní třída obdrží i spousty krásných věcných cen od partnerů soutěže pro jednotlivé členy týmu.

Konkurence je ovšem vysoká. Dosud se do „Najdi, co hledáš!“ přihlásilo 1801 týmů z celé České republiky. Možnost přihlásit se ale končí až v neděli 25. 3., takže lze očekávat, že číslo ještě naroste.


Míša

Sdílet na sítích