Seznam.cz představuje nové počasí

9. května 2012

Seznam.cz přináší nové počasí. Přímo na domovské stránce Seznam.cz najdete nyní ještě přehlednější předpověď počasí v naprosto novém designovém pojetí.

Seznam.cz upravil nejen design počasí, které zároveň přesunuje na adresu pocasi.seznam.cz. Z počasí se tak stává nový doplněk domovské stránky www.seznam.cz. Unikátní je i grafika stránky, která navozuje pocit pohledu z okna v daný den. Využívá přitom reálné fotografie jednotlivých měst.

Nové počasí jsme rozhodně nechtěli udělat jako další meteorologický server. Nabízíme servis pro každý den a snadné použití. Důraz jsme kladli na přehlednost. Navíc jsme rozšířili předpověď v dané lokalitě ze tří na osm dní,“ řekl Zdeněk Martina, produktový manažer Seznam.cz, který má počasí mimo jiné na starosti. „Použili jsme reálné fotografie daných měst. Získali jsme je buď od samotných měst, nebo našich uživatelů. Smyslem bylo servírovat lidem informace o počasí tak, aby se v nich každý snadno a rychle zorientoval a na první pohled poznal, že se dívá na předpověď pro svoje město. Doufáme, že postupem času od uživatelů získáme další fotografie měst a budeme moct naši galerii fotek dále rozšiřovat,“ dodal Zdeněk Martina.

Již samozřejmou součástí nové služby od Seznam.cz je i nová podoba stránky pro mobilní zařízení. Chytré dotykové telefony a tablety dostanou stránku upravenou v adaptive layoutu, tak aby bylo její použití vždy příjemné a pohodlné. Pro starší telefony je nachystaná zcela nová mobilní verze stránky. K novému počasí od Seznam.cz se tedy snadno dostane každý a kdekoliv.

Irena Zatloukalová,
tisková mluvčí

Sdílet na sítích