Vzdělávací soutěž Najdi, co hledáš! zná své vítěze

25. května 2012

Po necelých dvou měsících skončila 4. 5. 2012 vědomostní soutěž pro školáky Najdi, co hledáš!, kterou organizoval Seznam.cz. Po týdnech usilovného vyhledávání a odpovídání známe konečně vítěze ze základní školy v Novém Městě na Moravě.

Celkovým vítězem se stal po lítém boji tým Ajťáci, který tvořili žáci 8. C ze Základní školy v Novém Městě na Moravě. Na druhém místě skončil plzeňský tým Fejsčata z osmého ročníku ZŠ Plzeň 15. Třetí místo obsadili ostravští šesťáci z týmu 6A2.

Vítězný tým se může těšit na velmi lukrativní výhru. Za své perfektní působení v soutěži, intelekt a bojovnost vybaví společnost Seznam.cz Základní škole v Novém Městě na Moravě jednu počítačovou učebnu zbrusu novými, moderními počítači v hodnotě přesahující 230 000 Kč. Tu vítězům navíc předal patron soutěže zpěvák Ben Cristovao. Mimo to se děti mohly těšit z řady dalších cen od partnerů soutěže Aquapalace Praha, Chupa Chups, Sprint Trading a dalších. 

Letošního ročníku soutěže, jejímž cílem je především rozšiřovat vzdělání dětí v počítačové gramotnosti, se zúčastnilo celkem 2001 týmů z celé České republiky. Týmy se utkaly ve třech základních kolech, a ti nejlepší navíc v jednom kole finálovém. Celkem bylo oceněno 35 soutěžních týmů. Celých 173 soutěžních týmů mělo 100% úspěšnost v soutěži. O vítězi rozhodovaly tedy vteřiny a vysněnou trofej získal tým, který byl nejrychlejší a navíc byl nejblíže v tipovací otázce.
Tématem tohoto ročníku soutěže Najdi, co hledáš!, bylo Putování po České republice, takže otázky byly letos směřovány k cestám po naší zemi a zajímavým údajům o ní.

Michaela Losertová
Míša

Sdílet na sítích