Domovská stránka Seznam.cz pofrčí na IPv6

5. června 2012

Druhý mezinárodní den IPv6 je za dveřmi, kde již tuto středu 6. 6. 2012 spustí své služby po IPv6 protokolu stovky firem na celém světě a Seznam.cz u toho nebude chybět.

Seznam.ce se účastnil i loňského ročníku mezinárodního dne IPv6. Ten však byl koncipován jako „IPv6 na zkoušku na jeden den“. Letos se weby nechají spuštěné přes IPv6 nastálo. a Seznam.cz nebude výjimkou. V noci z úterý na středu spustíme po IPv6 domovskou stránku www.seznam.cz a zároveň odblokujeme známé nefunkční IPv6 sítě (celkem cca 0,001% uživatelů). Během následujících dní budeme bedlivě sledovat stav a hlášení od uživatelů. Pokud nastane problém s přístupem na naše stránky, bude s největší pravděpodobností způsoben špatným nastavením počítače nebo sítí u daného poskytovatele internetu. Pro další informace můžete navštívit První pomoc s IPv6.

Součástí celosvětové akce je i konference pořádaná sdružením CZ.NIC, kde na celý den jsou připraveny zajímavé přednášky. Na poobědové panelové diskuzi budeme spolu se zástupci UPC, O2 a T-Mobile zodpovídat Vaše dotazy.

Martin Doleček

Sdílet na sítích