Na Zboží.cz si můžete nově vybírat podle parametrů

18. července 2012

Internetový srovnávač cen Zboží.cz si na prázdniny pro své uživatele připravil zásadní vylepšení – vyhledávání podle parametrů. Hledáte například herní notebook s pamětí 32 GB? Není problém. Buďte nároční.

Naším cílem bylo co možná nejvíce zjednodušit uživateli práci v hledání mezi milióny nákupních položek, které na Zboží.cz nabízí ve více jak 25 000 internetových obchodů. Pokud přesně ví, co hledá, tak stačí zadat několik směrodatných parametrů a během chvíle se může koukat na nabídku výrobků, které ho zajímají. Kromě klasických technických parametrů, jakými jsou například značka, váha nebo velikost displeje, jsme u vybraných výrobků přidali možnost filtrovat podle tzv. fuzzy parametrů. Ty ukazují, kam či na co se daný produkt hodí. U notebooků to mohou být funkce stylový, herní, profesionální atd. Možnost, kterou ocení hlavně uživatelky, je filtrování vybraného zboží podle barev.

Úpravou prošel také celkový vzhled Zboží.cz. Ten je nyní jednodušší a vychází mj. z uživatelského testování a současných trendů v interaktivním designu. Cílem je poskytnout uživatelsky co možná nejjednodušší a nejpřehlednější porovnávač cen na českém trhu.

Práce na Zboží.cz rozhodně nekončí. Chceme, aby každý produkt měl své vlastní parametry a aby díky nim mohl uživatel jednotlivé produkty porovnávat. Do budoucna počítáme i s větší možností filtrování podle barev. Další informace o parametrech najdete v Seznam.cz Nápovědě.

Martin Slavík
Martin

Sdílet na sítích