Novinová trafika tak, jak ji ještě neznáte

11. července 2012

Nejčtenější internetové zpravodajství v České republice, Novinky.cz, představuje zcela unikátní projekt spojující off-linový a on-linový svět novin. Během léta a podzimu navštíví „Novinky.cz trafika“ téměř 20 míst a velkých akcí po celé ČR.

Netradiční Novinky.cz trafiku tvoří dvoutunový šestiúhelníkový objekt, který má místo výkladních oken s vyskládanými printovými tituly šest monitorů.  Na pěti z nich se chronologicky zobrazují ty nejdůležitější zprávy ze zpravodajství Novinky.cz. Zprávy se budou podle aktuálnosti posunovat po směru hodinových ručiček.  Pravidelnou aktualizací zpráv chceme podpořit celkovou myšlenku serveru Novinky.cz – Stále se něco děje.

Šestý monitor je zcela vyhrazen pro video s paní trafikantkou. Videosmyčka může díky umístěné kameře interaktivně reagovat na to, co se před „budkou“ děje. Pokud je například před novinovým stánkem klid, tak prodavačka žehlí prádlo, vaří kávu atd. Při příchodu čtenáře zbystří a chová se zcela profesionálně (interaktivita stánku bude plně funkční v průběhu července). Videa pro okno virtuální paní trafikantky se natáčela v prostorách seznamácké serverovny v Malešicích.

Cílem celé akce je ukázat schopnost on-line zpravodajství reflektovat měnící se svět i s událostmi, které se můžou proměňovat každou minutu. Zároveň jsme chtěli ukázat, že v dnešní době můžete mít čerstvé zprávy opravdu kdekoliv. Ať už na festivalu nebo třeba na nádraží. Projektem Novinky.cz trafiky navazujeme na kampaň z jara a postupně na ni budeme odkazovat i na podzim.

Trafiku budeme vozit na místa, kde si lidé dávají srazy, čekají na spoj, nebo se přišli bavit – festivaly, koupaliště, ZOO, náměstí, nádraží, zámky, sportovní akce. První místo, kde si budete moci přečíst Novinky.cz a vyzkoušet pozornost paní trafikantky, bude festival Colours of Ostrava, který začíná 12. července.

Simona Matoušková
Simona

Sdílet na sítích