Spočítejte si na Sfinance.cz: Co vás čeká se změnou státního příspěvku penzijního připojištění

24. července 2012

Internetový srovnávač Sfinance.cz rozšiřuje svoji nabídku o možnost spočítat si, zda se vyplatí upravit výši měsíčního příspěvku na penzijní připojištění. Od ledna 2013 se totiž mění pravidla pro státní příspěvky.

Od 1. ledna roku 2013 se změní výše státního příspěvku, která se bude týkat i těch, kteří již penzijní připojištění platí. Změna se dotkne více než čtyř miliónů Čechů.

Doposud dostávali státní příspěvek ve výši od padesáti do sto padesáti korun. Od ledna příštího roku však nastanou změny a státní příspěvek bude vyplácen na základě výše měsíčních příspěvků na penzijní připojištění daného člověka. Pro ty, kdo měsíčně platí sto korun nebo dvě stě, nebude příspěvek žádný. Ten se začíná vyplácet až od platby 300 korun a bude ve výši 90 korun. S navyšovanou měsíční splátkou se bude zvyšovat i státní příspěvek, který dosáhne výšky 230 korun při měsíční splátce tisíc korun a výše.

Proto Sfinance.cz nově nabízí klientům výpočet roční ztráty vlivem změny státního příspěvku a zároveň nabízí varianty výpočtů, o kolik se státní příspěvek může navýšit při změně měsíčního příspěvku na penzijní připojištění a kolik mohou klienti naspořit navíc.

Gábina Špačková

Sdílet na sítích