Vyhledávání na Seznamu doplněno o upoutávky na aktuální zpravodajství

30. července 2012

Fultextové vyhledávání české internetové jedničky, Seznam.cz, si na polovinu léta připravilo vylepšení. Nyní uživatelé mohou ve výsledcích vyhledávání narazit na nové upoutávky upozorňující na relevantní zpravodajské články.

Nová funkce vyhledávání uživatelům nabídne až 4 články odpovídající zadaném dotazu. Příspěvky z veřejně dostupných zpravodajských serverů budou řazeny chronologicky podle data jejich vydání. Na prvních dvou místech se v upoutávce objeví články staré několik hodin. Další dvě pozice obsadí texty se stářím několika dnů. Chceme tak uživatelům nabídnout nejen aktuálnost, ale i pohled do krátké historie daného tématu.

Informační servis generujeme ze všech zpravodajských webů. Ať už jde o seriózní zpravodajství, bulvár, sport nebo další. Důležitým prvkem pro zobrazení upoutávky je relevance k zadanému dotazu.

Ačkoliv upoutávky naleznete už v ostrém provozu, tak tuto službu stále považujeme za pilot. Proto budeme rádi, když nám jakékoliv své připomínky napíšete do diskuze, kterou naleznete na blogu fulltextového týmu.

Roman Dušek
Roman

Sdílet na sítích