Nový videoklip skupiny Kryštof na Mixér.cz a něco ze zákulisí internetové hudební televize

7. srpna 2012

Hudební scéna o prázdninách díky festivalům žije naplno a to by v tom byl Krasty, aby si i Mixér.cz nepřipravil něco nového. Už dnes si vychutnejte premiéru videoklipu skupiny Kryštof – Inzerát.

Přinášíme i krátký rozhovor s naší dramaturgyní Blankou Huňátovou, která poodhalí něco ze zákulisí příprav proudů hudby.

Premiéru videoklipu k písni „Inzerát“ si už dnes mohou uživatelé hudební televize Mixér.cz vychutnat na kanále číslo jedna (Novinky a muzika, co teď letí). Na videoklip se fanoušci skupiny Kryštof mohou dostat také přímo z domovské stránky Seznam.cz.

Téměř po třech letech se Kryštof vrací s novým albem nesoucím název Inzerát. Stejné jméno má i pilotní singl, který se dočkal svého videoklipu. Kromě kapely je v něm ke spatření i herečka Linda Rybová. Režisérské taktovky se ujal Radek Karko, jenž celý děj umístil do prostoru bývalého vojenského areálu v Milovicích. Právě tento prostor má dokreslit atmosféru videa, kde není nic nemožné. Mezi zajímavosti patří určitě i to, že produkování desky se ujal Yaron Fuchs, který má zkušenosti ze spolupráce s hvězdami typu Bob Dylan, Herbie Hancock, Annie Lennox nebo Moby.

Kromě uvedení nového klipu jsme si pro vás připravili i krátký rozhovor s Blankou Huňátovou, dramaturgyní hudební televize Mixér.cz. Jak to vlastně na tom „Mixéru“ chodí?

Mezi kolika písničkami si vybíráš, když dáváš dohromady jednotlivé playlisty?
Na začátku, když jsme jednotlivé playlisty připravovali , tak jsem měla k dispozici databázi se 43 000 klipů. Postupným procházením jednotlivých písniček jsem si udělala celkem přehled, co v ní mohu najít. Od té doby pravidelně doplňuji novinky, které nám chodí z hudebních vydavatelství tak, jak se do jednotlivých kanálů hodí. Nyní můžou uživatelé v každém kanále najít průměrně 150 písniček. Občas se stane, že nám labely pošlou i nějaké staré „kousky“, které mohu zařadit do kanálů jim určeným. Takže i playlisty zaměřené na vzpomínání se dočkají obměny.

Jak často všechny kanály aktualizuješ?
To je hodně individuální. Malé změny v playlistech mohou uživatelé zaznamenat prakticky denně. Jednou za čas (takřka jednou za 14 dní) se ovšem zaměřím na jeden z kanálů kanál a snažím se k němu nalézt zajímavé klipy.

Máš nějaký klíč k vybírání písniček?
Snažím se být co nejméně zaujatá a koukat kolem sebe. Sledovat co se v hudbě děje ve světě, co u nás, jaké klipy si lidé pouští na sociálních sítích, nebo o čem se píše. Důležitý je samozřejmě i určitý cit na hudbu.

Ladislav Veselý
Ladislav

Sdílet na sítích