ProŽeny.cz mění design

13. srpna 2012

Nejnavštěvovanější ženský online magazín ProŽeny.cz mění svoji podobu. Příklon k jednoduché, přehledné a moderní grafice odpovídá trendu, který Seznam.cz postupně zavádí u všech svých obsahových služeb.

Kromě změny designu došlo i k výraznému zjednodušení stránek.

Nejvýraznější změnou prošla homepage, kterou už netvoří tradiční teaser, ale několik dlaždic, na které navazuje výpis dalších článků. Na homepage se každý den zobrazují pouze nové články – aktuální články pro daný den, nové soutěže či poradny. Hlavní stránku uzavírá blok věnovaný receptům. Domovská stránka je tak výrazně jednodušší a přehlednější.

Zjednodušilo se i menu, v němž se navíc některé sekce sloučily. Například „Společnost a kultura“ nově spadá pod „Zdraví a životní styl“, sekce“ Vaše recepty“ se přesouvá pod „Recepty“. Novinkou je i rozbalovací lišta pod jednotlivými sekcemi, na níž si čtenářky či čtenáři mohou pohodlně navolit, do jaké rubriky či poradny chtějí přejít. Změnou prošel i design detailu článku. Ten připomíná tradiční stránky tištěného magazínu. Perex je nově po pravé straně hlavní fotky.

Novou podobu má i sekce Nákupy, která radí při pořízení nejrůznějšího zboží. V inovované podobě obsahuje přehledně rozdělené tipy na nákupy i nabídku aktuálních slev. Nové je i vyhledávání, kde jsme se zaměřili na vylepšení relevance.

Poslední velkou změnou je přesunutí komunitní části stránek, do níž spadají deníčky, diskuze a chat, na samostatný web. Nová grafika magazínu ProŽeny.cz je responzivní. Čtenářky si jí tak budou moci pohodlně prohlédnout i na tabletech a telefonech.

Kamila Tomsová, Andrea Medňanská

Sdílet na sítích