Pozdní léto přináší na Jarmaru Záskok

10. září 2012

V neděli 9. 9. se na cimrmanovském internetovém portálu Jarmara.at objevila již jedenáctá hra. Jde o specifickou cimrmanovku Záskok.

Na rozdíl od většiny her z produkce Divadla Járy Cimrmana, které se dělí na dvě části – série přednášek a samotná hra – má Záskok části tři. Začíná klasickým odborným seminářem, poté přichází předehra a teprve pak realizace mistrovy hry Vlasta, v níž zastupuje za jednu z postav proslulý herec Karel Infeld Práchenský. Hra získala v roce 1994 významou cenu Alfréda Radoka.

„Hra Záskok nás zavádí na začátek našeho století, do časů, kdy Jára Cimrman jako principál herecké společnosti Lipany putoval od štace ke štaci, aby venkovskému publiku přitažlivou divadelní formou poskytoval zábavu a poučení. Na základě kusých svědectví pamětníků a obecních kronik se pokusíme vystopovat, čím byl Cimrmanův kočovný divadelní podnik zvláštní, abychom na závěr zhlédli nešťastnou premiéru hry Vlasta,“ řekl ke hře správce portálu Jarmara.at Jiří Linhart.

Do dnešního dne Járovu Almaru plnou zajímavostí, tedy portál Jarmara.at, již navštívilo více než 1 800 000 reálných uživatelů.


Pavel

Sdílet na sítích